Personligt

Att minnas – och kunna förändra

Tycka vad man vill om Aftonbladet, och jag tycker oftast inte om, men den här texten måste läsas. Det är obligatoriskt.

Idag är det som bekant valdag. I mina flöden på twitter och facebook handlar det mesta om att rösta, vad man röstar på och att man verkligen ska rösta. Jag röstade själv förra veckan, och ni som läser här då och då vet att jag inte har röstat på SD. Och aldrig skulle drömma om att göra det. SD ger mig kalla kårar.

Därför måste jag rekommendera Jan Helins kampanj på Aftonbladet: Vi gillar olika. Om att rösta, men inte på SD, för att vi gillar och är olika. Vi ska inte vara lika. Lika, i SD:s tolkning, är livsfarligt.

I Helins text (klicka på länken i stycket ovan) förstår du varför det är livsfarligt. Han har lyft blicken lite längre, satt ihop orsak och verkan, och visar vad som kan hända. Med SD:s visioner kan vi snart stå inför det fasanfulla som hände i det som då var Jugoslavien på 90-talet. Även här i Sverige.

Läs Helins text, och känn kårarna löpa utmed ryggraden. Inse vad som kan hända, minns kriget i Jugoslavien, andra världskriget – och gör skillnad. Rösta idag. Inte blankt, och inte på Sverigedemokraterna. Du kan förändra.

Vi gillar olika.

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.