Diabetes

Blodsockermätning med iPhone?

6 oktober, 2010

Vill du använda din iPhone för att hålla koll på blodsockret?

Hälso- & sjukvårdsföretaget Sanofi Aventis släppte en app till iPhone redan 2009, men då kopplades den samman med den blodsockermätare man redan hade. Själva appen verkade mest vara för att kunna monitorera värden och koppla samman behandling, diet och värden. Fördelen var också att kunna skicka informationen direkt till sin vårdgivare.

Nu verkar det komma en ny app med ett bihang, som man fäster på iPhonen. Det är själva blodsockermätaren. Den är inte godkänd av amerikanska FDA än, men förväntas släppas i januari-februari 2011 och kosta runt 100 dollar.

Verkar lite intressant faktiskt, men det återstår att läsa en hel del mer om det. Jag kan inte se var själva funktionen för att sticka sig i fingret finns?

Kul att det händer grejer med tekniken, hur som helst. Snart kanske det finns en teknisk lösning som kan släppas på bred front för att koppla ihop pump och automatisk bldosockerkontroll som fungerar ihop, med mindre monitorering av diabetikern. Closing the loop, kallas det för, eller den artificella bukspottkörteln.

PS. Läs gärna det här öppna brevet till Steve Jobs på Apple, om vad de skulle kunna göra för diabetiker.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa