Personligt

Bok & Biblioteksmässan i Göteborg

26 september, 2010

I helgen har jag varit i Göteborg, och på Bok- & Biblioteksmässan. En av de roligaste och mest kändistäta mässorna i Sverige, i mitt tycke i alla fall. I början av 2000-talet arbetade jag själv på ett bokförlag och jobbade på mässan som monterpersonal. Det var nog där och då min kärlek till den här underbara septemberhelgen växte sig så stark.

2006 flyttade jag till Göteborg för att läsa ett magisterår i Kommunikation. Då var vi ett gäng bloggare som läste varandras bloggar och kommenterade hos varann. Jag tror att det var Peter Käck som kom med själva idén, när det var många av oss som tänkte gå på mässan, en del i arbete och en del privat, att vi ju kunde ses. Så föddes den årliga bloggträffen, som alla som bloggar och numeraäven twittrare (och hangarounds) är välkomna till.

Vi träffades på torsdagen på Heaven 23 och avnjöt en räkmacka tillsammans. På fredagkvällen hölls det bloggmiddag, och efter middagen var det mingel på Park – och allt som oftast hamnade vi i en kändis svit, någon av de (ö)kända svitfesterna.

Alltid skapades det en bloggservett, där samtliga närvarande skrev ned adressen till sin blogg, och andra uppgifter, oftast med någon form av illustration. (Den traditionen hävdas vid alla bloggöl-bloggträffar-bloggpicknickar.) I år, som tidigare år, har Lotten varit den som fångat upp servetten och lagt ut bilden. Lotten har i vanlig ordning skrivit ett alldeles sprudlande inlägg om årets middag, med länkar till de som var närvarande som skrev på servetten. Överhuvudtaget är Lottens skildringar av bokmässan något i särklass, rekommenderas!

Mina skakiga bilder från årets upplaga av bloggmiddagen, den femte i ordningen som i år utökats även med twittrare, finns också på Flickr. Jag lånade mammas lilla kompaktkamera, vilken jag är ovan vid, så resultatet blev lite sådär. Vi var runt 25 personer på Lokal i år, och ett glatt gäng gick vidare till Park.

Själva mässan besökte jag på lördagen, och det kändes som fler folk än någonsin förr. I efterhand har jag sett flera som jag hade velat prata med och träffa, men som jag inte hade en chans att nå på mässan. Men vid tweetupen (en meet-up för twittrare) samlade ett stort gäng i Natur & Kulturs monter, där även Pocketbloggarna hade sin hemvist under mässan.

Natur & Kultur gillar oss twittrare och gav oss alla varsitt exemplar av Gellert Tamas De apatiska. Om makt, myter och manipulation. Alltid roligt att träffa twittrare som man inte sett IRL tidigare, som Gustav Almestad till exempel, och väldigt roligt att återse gamla bekanta, som Helene Odenjung på bilden nedan. Politikern som krossar alla dina fördomar om politiker.

Efter en lång heldag på mässan, där jag äntligen köpte Christina Stiellis bok och fick den signerad, samt köpte en bok av Björn Ranelid åt mamma och fick den signerad med lite Ranelidskt koketterande, begav vi oss mot Livingroom för att äntligen äta årets räkmacka.

Det blev nämligen inte av på torsdagen, för då satt jag i bilen på väg ner. Inte i min bil, utan i Suzanne Fors bil. Jag twittrade ut en fråga i flödet om det var någon som skulle köra från Stockholm till Göteborg för bokmässan under helgen. Det skulle Suzanne, och jag fick åka med, tillsammans med en annan pocketbloggare.

Snacka om vinning, både för miljön och för oss. Jag säger det igen, sociala medier är verkligen bra. Om nu någon trodde att jag inte tyckte det sen innan … ;)

Tack För lån av bilder till Lotten och Victoria. Och för en fin helg!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Christina 26 september, 2010 at 15:59

  TACK till dig :) Alltid så roligt att träffa dig <3

 • Tweets that mention Bok & Biblioteksmässan i Göteborg | Carnebro -- Topsy.com 26 september, 2010 at 16:26

  […] This post was mentioned on Twitter by Anna-Carin Carnebro and Maria Gustafsson, Maria Gustafsson. Maria Gustafsson said: RT @Carnebro: Bloggat om #bloggmiddag & #bokmassan. Ses om ett år! http://bit.ly/cN4zw9 (tack för lånet av bilder @VickiQvarnstrom & Lot … […]

 • Victoria Qvarnström 26 september, 2010 at 21:25

  Jag glömde fylla i mig på ”servetten”. Men jag var på bloggmiddagen. ;-)

 • Små ord kan betyda mycket | Carnebro 4 oktober, 2010 at 10:02

  […] jag var på bokmässan härförleden kom vi in på ämnet komplimanger i ett av samtalen. Eller ja, inte komplimanger per […]