Preggo & barn

Boktips del 2 (jo, jag är ju preggo va)

2 juni, 2013
boktips första tiden med barn

Och inte bara gravid, nu närmar sig slutdatum med vad som känns som stormsteg. Åtta veckor kvar rätt så precis, eftersom jag som diabetiker inte får gå över tiden. Så nu har mitt fokus i informationssökandet skiftat från förlossning till tiden efter.

Just det är det som jag känner mig mest osäker på. Jag har liksom aldrig tillbringat tid med en spädis på något sätt. Aldrig bytt en blöja ens tror jag. Hur gör man? Hur blir den första tiden? Jag tror som så många andra att det kommer, att man lär sig, och att det kommer att gå bra. Och så amningen då, men den förtjänar ett eget inlägg här i bloggen känner jag.

Nu är jag en klassisk informationssökare, jag vill veta så mycket som möjligt inför något jag ska göra. Det är inte alla som funkar så och det vet jag, men för dig som är som jag listar jag några böcker och lästips som jag gillar. Har du fler egna får du gärna fylla på i kommentarsfältet!

Boktips

Nya bebishandboken

Nya bebishandboken 0-1 år, innehåller de 233 vanligaste frågorna till BVC, och går igenom allt från mat, amning, sömn, hud och skrik och mer ändå. Mycket lättläst och bra formuleringar.

The Wonder Weeks

The Wonder Weeks har jag blivit tipsad om av runt 15 mammor, finns även som app till telefonen. Allt om barnets faser och utvecklingssteg det första året, tydligen till enorm hjälp när man undrar varför barnet reagerar på något särskilt sätt. Har funnits i svensk upplaga men finns inte längre, möjligt hitta på antikvariat/få från andra/blocket. Jag beställde den engelska.

Stora boken om barn, och Föräldrars frågor om barn

Stora boken om barn 0-6 år har jag inte läst i än, men den hängde med när jag ändå beställde böcker. Det känns som att den kan vara en tillgång under tiden sen. Samma med den lilla boken Föräldrars frågor om barn 0-5 år. Lite av en uppslagsbok med en fin ton.

Lästips

Doktor Cecilia

Doktor Cecilia och Doktor Lina, två barnläkare som bloggar om barn, barns hälsa, familjer och annat. Lugnt och fint, och utan pretentioner. Håller inte riktigt med om inläggen om ekomat och miljögifter, men mycket annat är väldigt bra och informationsnyttigt.

Kitty Jutbrings mammablogg

Kitty är en välkänd profil och hon bloggar om att vara nybliven mamma till lilla krabban. Det fina med Kittys blogg är att hon visar upp de flesta sidor av sig själv, det är blandat mellan mammapepp, och mamma-osäkerhet. Fint att våga vara sårbar och skönt att kanske kunna känna igen sig i så småningom.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Amning och diabetes typ 1 - Carnebro | En del av Anna-Carin 10 juni, 2013 at 09:10

  […] jag hittat flera jättebra sidor att läsa på, och även bland en del av mina boktips (del 1 och del 2) avhandlas amningen. Sagogrynet har en hel skola med mängder av inlägg om amning, och konkret how […]

 • Katta Kvack 4 juli, 2013 at 09:23

  Men hallå vad kul. Och grattis. Jag också. Preggo alltså. Med bf 2 september.

  • Anna-Carin 9 juli, 2013 at 09:25

   Ja, jätteroligt! Tack. Och grattis tillbaks!