Diabetes

Bra hjälpmedel: Diasend

1 juni, 2010

Jag har tack vare min diabetesmottagning tidigare varit utrustad med en teknisk pryl som jag verkligen gillar.

Det är en liten dosa som man kopplar till ett eluttag, och sedan till sin blodsockermätare och vissa modeller av insulinpump, så överför den mina värden från mätaren till en applikation på webben. Diasend heter både företaget och dosan.

Man har en personlig login där man kan se sina värden – och insulindoseringar om man man har kompatibel pump – och även själv lägga in kommentarer. Dessa presenteras i snygga och tydliga grafer som ger en överblick som annars är svår att få.

Himla bra är att jag kan dela mina uppgifter med min sköterska och läkare, och så kan vi ha mejl- eller telefonkontakt om dem och om jag behöver ändra något i mina doser eller behandling. Otroligt praktiskt och smidigt.

Bild från mina värden när jag hade en diasend

Av någon anledning som min mottganing inte kunnat lösa har varken min pump eller blodsockermätare fungerat ihop med den senaste diasenden, så nu har jag ingen hemma. Men jag rekommenderar den å det starkaste!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa