Internet

Dustin Hoffman om en jobbig insikt

8 juli, 2013

Det här klippet är kort men berör. Det är en intervju från 2012 där Dustin pratar om planeringen och de första stegen inför filmen Tootsie där han uppträder som kvinna för att få en roll i en tv-serie. Den stora, jobbiga insikten som även vid intervjun får Dustin att gråta hände efter det första makeup-testet, där Dustin undrade varför de inte kunde göra honom vackrare som kvinna.

Han skulle som man inte intressera sig för sig själv som kvinna med det utseendet som maskörerna gett honom, insåg han. Och maskörerna förklarade att det var så bra som det kunde bli med hans förutsättningar. Insikten om hur många kvinnor han inte ens sett och gått miste om att lära känna, för att de inte uppfyllde normen med sitt utseende är smärtsam. Påtaglig.

I think that I’m an interesting woman when I look at myself on the screen, and I know that if I met myself at a party I would never talk to that character because she doesn’t fulfill, physically, the demands that we’re brought up to think wimen has to have.

Hittade klippet här.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa