Internet Personligt

Efter Ökampen

2 oktober, 2011

Som ni kanske såg tidigare har jag deltagit i Ökampen under veckan och i helgen. Det har varit stressigt, klurigt, ibland jobbigt, förvirrande och väldigt roligt. Allra roligast var helgen på Åland där vi i de fyra lagen blev utrustade med en liten internethub (internet-täckningen på Åland har utvecklingspotential helt enkelt) och varsin taxibil under tre trimmars rebuslösning.

Här är vi i TeamJocke, filmade i taxin

Rebusarna tog oss till olika platser där vi checkade in, och under tiden löste vi även andra uppdrag – uppdrag våra supportrar utanför tävlingen uppmuntrades att göra och posta på våra Facebooksidor (kolla på mitt lags här). Alla var välkomna att hälpa sitt lag med rebusarna som var offentliga också.

Mina medtävlande har beskrivit tävlingen och upplevelsen väldigt bra redan, läs till exempel hos Jocke, Niclas, Per och Therese. Ökampen var ett slags rebusrally, för första gången genomfört i sociala medier.

Feedback för Ökampens skull

Eftersom det var första gången, och Mats Adamzcak roddat allt helt själv, vill han gärna ha feedback. Både på hur vi som var på Åland upplevde det och hur de som såg tävlingen i sociala medier tyckte att det var. Fördelar och nackdelar. På så sätt blir den här formen av tävling bättre nästa gång. Kommentera gärna här, eller på Facebooksidan.

Det som jag tycker kan förbättras till nästa gång har de andra redan varit inne på: kommunikation och likesjagande. En boilerplate om tävlingen med syfte hade varit kanon att ha och sprida för större engagemang. Korrläsning av allt material av någon utanför tävlingen, kanske till och med utanför sociala medier, för större tillgänglighet och undvika småmissar. Att fundera över är också hur man använder medverkandes nätverk av gillare/followers och vad som kan engagera mer – ge något tillbaka.

För egen del visade det sig svårt att lägga så mycket tid som Cyberkampen (den delen av tävlingen som inte var på Åland) krävde och försöka kombinera det med jobb och uppdrag. Vi som har tävlat har ställt upp utan ersättning, men fått helpension och resor tack vare sponsorer. För att känna mindre stress (och kanske komma närmare vinst ;)) är ett önskemål från min sida att få en rimlig uppskattning av tidsåtgången innan så man kan planera bättre.

Häftig upplevelse – tack till er som bidrog!

Summa summarum har det varit en häftig upplevelse! Tre timmas adrenalinrally kors och tvärs över Åland i taxi, ett härligt gäng och riktigt kluriga uppgifter. Kul! Jag vill också passa på och tacka alla som hjälpte vårt lag, vi försökte nämna så många som möjligt i filmen nedan – hemskt ledsen om vi missade någon i hetsen. Vi hade aldrig kommit så långt utan er!

Självklart tack till Jocke som jag lånat bilden och filmen av. Och tack till Marielle på Ålands Taxi som var vår chaufför!

PS: De tiotusen kronorna gick till Läkare utan gränser.
 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Ökampen är över - och här är lite tidiga lärdomar | jardenberg unedited 3 oktober, 2011 at 11:13

  […] berättar ur sitt perspektiv. @TrulyTherese listar bra, bättre, bäst. @carebro, solstrålen, feedbackar liksom @martinsnygg såhär i […]

 • Ökampen … and the winner is | Carina Kit 3 oktober, 2011 at 12:15

  […] mycket riktigt påpekar, bland annat. Jag håller även med @TrulyTherese och @Carnebro om att Ökampens hemsida hade kunnat vara  tydligare och att syfte, regler och […]

 • Ökampen – Syftet « Mazocialmedia's Blog 4 oktober, 2011 at 09:09

  […] ökampen möjlig:  @emanuelkarlsten, Per P [ Ni som blev upprörda av Ökampen ],  @Carnebro [Efter Ökampen], @brandoholic, @Trulythrese [ Ökampen – bra bättre – bäst ] @carinakit [And the winner is ] […]

 • Vad menar du med Ökampen? 4 oktober, 2011 at 11:08

  […] som bloggat om Ökampen är Mats, Jocke, Therese, Carina, Sofia, Niclas, Anna-Carin och […]

 • En underbar helg på Åland med Ökampen gänget! | Utlandsfamiljen 4 oktober, 2011 at 19:15

  […] Mymlan KarinKomet Deeped CarinaKit Nikkelin Jocke Martinsnygg Trulytherese Per_P, och andra inlägget carnebro […]

 • #okampen och Deeped stryker flagg | DeepeditionDeepedition 21 oktober, 2013 at 23:44

  […] direkt på när det gäller kritik – ta reda på saker innan liksom. Också @carnebro har bloggat om helgen liksom @trulytherese på sin blogg. Alla är överens om att saker var bra men kan bli bättre. Det […]