Eko-reko Yta

Ekoprodukter: Maria Åkerberg Face Refining Lotion

6 november, 2012
Maria Åkerberg Face Refining Lotion

Maria Åkerberg Dermanord har ekologiska hudvårdsprodukterJag tror att jag äntligen har hittat ansiktskrämen som passar min hud, och är ekologisk. Det är tack vare min svägerska som driver Kroppslyftet och delar lokal med Stay Natural som säljer ekologiska hud- och hådvårdsprodukter (och gör behandlingar såklart). Medan jag väntade på massage fick jag massor av goda råd, och bestämde mig för att testa Maria Åkerberg Face Refining Lotion från Dermanord.

Nu har jag testat i sex veckor och är mycket nöjd. Min hud verkar också mycket nöjd. Jag gillar att produkterna verkar vara så dryga och räcker länge, det känns som att få mycket för pengarna. Jag använder ju även ögonkrämen som jag skrev om tidigare, och den har jag haft i fem månader nu.

Och såklart, svensktillverkat med ekologiska ingredienser och stort socialt ansvar. Det ger bonuspoäng i min bok.

Produktbeskrivning från leverantören

På förpackningen: Face Refining Lotion innehåller kardborre och margosa (neem) för att reglera fettproduktionen och minska porerna. Face Refining Lotion bildar en mjuk och behaglig fuktighetsslöja över ansiktet. Undvik huden runt ögonen.

webben: Ansiktscreme för blandhud och fet hud. Balanserande (ej uttorkande) och passar därför mycket bra att börja med när man går över från mineralolja till vegetabiliska oljor. Minskar stora porer. Margosa (Neem) gör huden fräschare och med tiden mindre blank. Margosa (Neem) är ett i Indien vanligt förekommande träd. Det har antiseptiska och stärkande egenskaper, vilket bl.a. bidrar till porförminskning.

Förpackning

Ren design, precis om Maria Åkerbergs andra produkter. Skruvkork på tub, man får vara försiktig med att skruva på korken snabbt eftersom innehållet är ganska lättrinnigt. Återvinningsbar. 50 och 100 ml.

Innehåll

Ingredients: Aqua Purificata, Glycerine (från raps), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Cetearyl Alcohol (från kokos), Coco Glucoside (från kokos), Sodium PCA (fuktbev. örtsalt), Cera Alba (Bivax), Aloe Barbadensis, Melia Azadirachta (Margosa, Neem), Rosa Canina Fruit Oil (Nyponfröolja), Lactic Acid (Mjölksyra), Glyceryl Caprylat (från solros), Levulinic Acid (från solros), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant), Citrus Bergamia Oil (bergaptenfri Bergamottolja), D-Limonene (från bergamottoljan), Linalool (från bergamottoljan).

Pris

250 kr för 100 ml. Finns både i utvalda butiker och på nätet.

Omdöme

Min hud gillar! Inget torrhetsstram, klart minskad blankhet, porförminskning har jag inte märkt av så mycket. Däremot skedde lite av en utrensning i början, men jag vet inte om det beror på att jag kombinerade med en ansiktsskrubb med utrensande effekt.

Jag gillar att den är tunnflytande, och dryg, det behövs bara en liten klick. Jag gillar att den verkligen sjunker in i huden och ger omgående mjukhet utan att kladda. Jag gillar också att doften är mild och försvinner fort. Som ni vet är jag inte mycket för påträngande dofter.

Har du normal till fet hud, kanske lite torr ibland som  jag, så kan det här helt klart vara en produkt att testa!

Maria Åkerberg Face Refining Lotion

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa