Veckomenyer

Färsbiffar med potatis – & blomkålsmos

01 januari 2017

Känns som en lite lyxigare vardagsrätt som ändå inte tar alltför lång tid att laga, typ en halvtimme. 4 portioner.

Ingredienser

Moset:
600 g potatis
1 grönsaksbuljongtärning
1 blomkålshuvud
1 dl mjölk
1 pressad klyfta vitlök
1 msk persilja
salt
peppar
muskot

Biffarna:
500 g köttfärs
1 msk torkad basilika
1 msk dijonsenap
salt
peppar
Smör/olja att steka i

Tillagning

Skala och dela potatisen och koka den, ha i buljongtärningen i kokvattnet. Skär blomkålen i mindre bitar, lägg ned bland potatisen i slutet av koktiden.

Blanda färsen med basilika, salt, peppar och dijonsenap. Blöt händerna och en skärbräda med kallt vatten, forma färsen till biffar och lägg på skärbrädan. Stek biffarna i smör eller olja i stekpanna på medelhög temperatur.

När potatisen är klar, häll av vattnet och mosa sönder blomkålen och potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller elvisp, tilsätt mjölk, vitlök, salt, peppar, muskot och persilja och rör ihop till ett luftigt mos.

Servera gärna med haricot verts eller andra grönsaker du gillar!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

Inga kommentarer

Skriv en kommentar