Preggo & barn

Flödesultraljud

17 juni, 2013

Imorse var jag på SMVC igen, den här gången för att göra ett nytt flödesultraljud. Jag trodde att det var tillväxtultraljud, men det var det inte eftersom de gjorde det förra veckan. Man kan visst inte göra det för tätt, för då blir resultatet felvisande, så jag ska göra ett nytt TUL på måndag istället.

Imorse mätte man flödet i navelsträngen och gjorde för säkerhets skull tre kurvor istället för en där alla visade sig vara jättefina. Bäbisen var ganska lugn den här gången och låg med handen mot pannan och smackade i sig fostervatten för fulla drag (bilden). Barnmorskan väckte den lite för att se mer fosterrörelser, och precis som vid de andra ultraljuden visade det att jag har gott om fostervatten, bäbisen har normala fosterrörelser, normal hjärtaktivitet och normala andningsrörelser. Plus ett bra flöde i navelsträngen den här gången.

Efter ultraljudet var det dags för CTG och även den kurvan var helt perfekt. Varierande hjärtljud och många fosterrörelser, helt utan att tvångsdricka kallt vatten. Jag uppfattar det som att man ändå är vaksam över havandeskapsförgiftningssymtom, för dagens läkare som signerade CTG-kurvan tog blodtryck (150/80), lyssnade på mitt hjärta och beställde ett litet toxprov på mig. Ny bristning i ett av mina två stickbara blodkärl och omstickning. Snart får de nog börja sticka i handen istället.

Sammanfattningsvis mår bäbisen prima, jag mår under omständigheterna okej om än trött etc, och vi avvaktar provsvar. På torsdag nytt barnmorskebesök, och på måndag diabetesrond och tillväxtultraljud. Idag är vecka 33+1, så jag är alltså i vecka 34. Normala förlossningar som startat nu försöker man inte stanna upp, så varje dag som går känns lite tryggare.

Och som vanligt, jag är väldigt glad över bemötandet på SMVC. Nu har jag varit där så pass mycket att hälften av barnmorskorna och alla undersköterskorna känner igen mig, hälsar och frågar hur jag mår. Min egen barnmorska kom förbi när jag satt i korridoren och berättade att hon var glad över det fina flödesultraljudet och CTG-kurvan. Hon gör verkligen allt för att peppa mig, så att jag ska känna att det går bra. Precis som de andra. Fint!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa