Internet Personligt

Fotosöndag: gul

15 augusti, 2010

Jag har varit på alldeles fantastiska SSWC hela helgen, och det kommer jag att blogga om. Men jag har runt 500 bilder att ta hand om först, intryck att smälta och sömn att ta igen. Det kommer!

Däremot har jag lyckats fixa med veckans tema på Fotosöndag. Gul. När jag först läste om temat stod det still. Det kändes jättesvårt. Jag menar, gul, hur tolkar man det? Kan man ens tolka en färg som gul? Och jag ville, med all respekt, inte fota det mest uppenbara som citroner och blommor.

Efter någon dag upptäckte jag att jag tittade annorlunda på min omgivning. Jag sökte motiv, och jag hittade ett alldeles ljuvligt som jag inte hade möjlighet att fota. En ljusgul, klassisk, gammal damtralla med sirliga kjolskydd nonchalant lutad mot ett knotigt träd. Men som sagt, det blev ingen bild av det inte.

Det är den här processen som är så intressant med Fotosöndag. Att det startas något i huvudet som finns med i vardagen, en slags uppmärksamhet och kreativ process. Det som först känns svårt, och nästan omöjligt, växer istället till en utmaning. 

Jag fick de flesta av mina motiv när brorsan och jag pausade på världens finaste lanthandel i småländska Öhr på väg till SSWC. De hade även en loppis. Nu använde jag den mer avancerade lånekameran av märket Nikon, och även om jag hittar motiven har jag mer att lära runt tekniken. Många av bilderna hade kunnat bli ännu bättre.

Färgpigment

Som vanligt finns alla bilderna på veckans och de tidigare veckornas teman att titta på i mitt Flickrflöde. Och de två bidragen till Fotosöndag finns i Flickrgruppen för densamma.

Det är i alla fall inte blommorna som är gula ... ;)

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa