Internet

Fotosöndag – kort skärpedjup

25 juli, 2010

Först hade jag inte tid, för jag är mitt uppe i flyttstöket den här veckan och nästa. Sen hade jag bara min iPhone och de få bilder jag tog när ett fototillfälle yppade sig blev inte alls bra – jag använde ingen app för att få till bra, kort skärpedjup.

Sen började jag kolla bland bilderna jag tog förra året, när jag hade en bättre kamera. En Finepix. Det var faktiskt på SSWC, jag vaknade vid halvsex på lördagmorgonen och höll på att förgås av värmeslag i det lilla rummet. Så upp och ut med kameran i arla morgonljuset.

Det var många bilder som blev bra, och som hade ett intressant skärpedjup. Kanske är det fusk att använda gamla bilder i #fotosondag, men det struntar jag i. Jag gjorde inget med bilderna när jag hade tagit dem, så de var opublicerade fram till idag.

I min fotoström på Flickr kan kan ni se alla bilderna jag laddade upp. Inklusive de misslyckade från i veckan. Bild 4 och 11 laddade jag upp i Fotosondaggruppen (tror man måste ha konto på Flickr för att se bilderna?). Alltid lika svårt att välja!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Ska man visa att man är mångsysslare eller ej? + mitt bidrag till “Fotosöndag” « Johan Lange's view on… 26 juli, 2010 at 11:51

  […] Anna-Carin Carnebro – hallon och spindel i väv […]

 • Johan Lange 26 juli, 2010 at 12:03

  Wow! Hallon är alltid gott – men det är spindeln jag gillar bäst/mest. Det är något fascinerande med dem – och deras sätt att skapa näten. De utsätter sig själva för maximal risk då ju.
  Här är mitt bidrag (jag länkar till dig i slutet av posten): http://langecom.wordpress.com/2010/07/25/ska-man-visa-att-man-ar-mangsysslare-eller-ej-mitt-bidrag-till-fotosondag/

 • Anna-Carin 26 juli, 2010 at 12:58

  Tack Johan! Du såg den andra spindelbilden bland mina Flickrflöden också? Där syns korset på ryggen mycket bättre, men bakgrunden är inte lika dramatisk.
  http://www.flickr.com/photos/anna-carincarnebro/

  Dina humlebilder är fantastiska. Måste varit nästan meditativt att fota dem? Vi får köra en gemensam gryningsfotoräd på SSWC i år? :)

  Förresten, som koppling till ditt inlägg: jag vill som Victoria tro att en människa kan ha ett fullspektra. Så länge man är balanserad och ger exakt vad man utlovar till den som köpt ens tjänst (och lite extra, du vet det där med vår service academy ;)) är det bara berikande att vara mångsysslare.