Personligt

Glasögonorm

15 oktober, 2011
Jag är en glasögonorm som hatar glasögon

Jag är väldigt närsynt. Har -6,75 dioptrier på båda ögonen. Mina första glasögon fick jag när jag var 10, och sen dess har det bara blivit värre. Ända från start har jag tyckt illa om mitt synfel och mina glasögon. Kanske påverkade det att klassens mest populära kille pekade och skrattade när jag kom till skolan med mina röda, fina glasögon första gången.

Jag vet inte. Men det är inte så kul att ha så mycket synfel. Jag måste hålla det jag vill se eller läsa väldigt nära ögonen om jag inte ha linser eller glasögon på mig. Däremot tycker jag att glasögon kan vara så himla snyggt, bara inte på mig eftersom mina starka glas gör att ögonen blir pyttesmå. Operation har jag tänkt på men det verkar så läskigt. Det är ändå synen vi pratar om.

Jag var 13 när jag fick prova ut linser första gången. Då var man tvungen att ha en linsfri dag i veckan. För mig var det alltid söndagar. Alltid, alltid och om jag blev tvungen att gå ett ärende, handla mjölk eller så, så stoppade jag glasögonen i fickan och trevade mig fram i affären. Så illa tyckte jag om mina glasögon. Jag tycker fortfarande inte om att visa mig i glasögon för folk. Inte ens okända människor.

Därför var det inte med någon vidare lust jag stegade in till optikern idag för att skaffa nya glasögon. De jag har är från 2006. Jag hade haft koll (no pun intended) på SmartEyes i två år, och bokade tid där. Ett par enkelslipade inklusive undersökning för 995 kr. Plus ett par till för halva det priset. Så jag passade på att ta ut svängarna. Köpte ett par diskreta bågar. Och så de här:

Jag är en glasögonorm som hatar glasögon

Ett par lite kattögeformade retrobrillor. Inte alls vad jag har brukat köpa. Och det är inte alls säkert att jag kommer att gilla dem när jag hämtar ut dem. Eller de andra för den delen. Jag vet hur det brukar vara. Men kanske borde jag ha hunnit bli vuxen nog att ta tag i den här relationen också?

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Vimleanna 15 oktober, 2011 at 08:24

  Du e fin! Jag älskar glasögon, de är som ett mycke. Tycker dina är urläckra, klart du ska ha på dig dem!

  • Anna-Carin 15 oktober, 2011 at 09:59

   Tack! :) Fast det där är ju visningsbågarna i butiken, det är skillnad när mina glas är i. (Det är det jag syftar på i sista stycket). Men jag ska försöka tycka om dem.

 • Jonas 15 oktober, 2011 at 08:49

  Du är jättefin i glasögon. Men om du tvekar, slå till och köp en liten mops som ledhund för dina linsfria dagar… Så har du uppfyllt två behov direkt ;-)

  • Anna-Carin 15 oktober, 2011 at 10:00

   Det är en lysande idé. :)

 • Lennart 15 oktober, 2011 at 12:56

  Håller med ovan – även om det finns jäv/partiskhet! Du är jättefin i glasögon och de där bågarna tycker jag faktiskt är sk-thäftiga oavsett glasen i dem! Jag är övertygad om att det blir ett lyft. Sen tror jag att du borde ta en funderare till på operation. Det är några dagars bekymmer men sen slipper du en massa såna där trista situationer som du beskriver med linsfria dagar osv.

  • Anna-Carin 17 oktober, 2011 at 09:23

   Tack! Jag ska nog ta en funderare till på operation ändå.