Surfa i en kategori

Gott

Gott

Zucchiniplättar utan vetemjöl

Ikväll gjorde jag nåt så jädra gott att jag bara måste dela med mig. Hade fått tipset om zucchiniplättar i en föräldragrupp på Facebook, i en tråd om mellanmål och kollade upp det. Gillar mat som är enkel att laga och som innehåller grönsaker…

28 februari 2014
Inlagd rödlök på tå olika sätt, en traditionell och en med chili
Gott

Inlagd rödlök på två sätt

Mitt bidrag till julbordet i år blir en nyhet. I år igen ska jag kanske säga eftersom jag förra året introducerade kålrotslåda, som ju många andra äter på jul, men inte vi. Det här året har jag bestämt mig för att testa att göra…

20 december 2013
Baka scones till brunchen!
Gott

Los godaste scones

Igår körde vi knytisbrunch hemma hos mig, Lorraine, Sanna, Susanna, Jenny och jag. Och så lilla V förstås, men han håller sig än så länge bara till ersättning och ingen brunchmat. Det är en riktigt bra grej att ha knytisbrunch hemma: man hjälps åt…

09 december 2013
Gott

Enklaste – och kanske godaste – fisksufflén

Idag fyllde jag år och hade lyxen att få bjuda några av mina nära på födelsedagsmiddag. Jag bestämde mig för att köra på nostalgispåret och göra den rätt som jag önskade mig på så gott som varenda födelsedag när jag växte upp: fisksufflé. Det…

29 november 2013
rabarberkaka med kardemumma och kokos
Gott

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

Rabarber och kardemumma är som sagt jättegott ihop. Kom över lite rabarber och hade tänkt göra kompott, men det var inte riktigt tillräckligt så den här gången experimenterade jag ihop en mjuk kaka med rabarber, kardemumma och kokos. Kokosen gjorde kakan lite saftigare ändå…

04 juni 2013
rabarberpaj med kardemumma
Gott

Rabarberpaj med kardemumma

Finns det något som så tydligt är ett vår- och försommartecken som rabarber? När jag var liten gjorde mamma ofta rabarberkompott, jag kommer ihåg smaken men kanske framförallt texturen fortfarande. Har inte gett mig på att koka det själv, men om någon har ett…

18 maj 2013