Surfa i en kategori

Gott

Gott

Enklaste – och kanske godaste – fisksufflén

Idag fyllde jag år och hade lyxen att få bjuda några av mina nära på födelsedagsmiddag. Jag bestämde mig för att köra på nostalgispåret och göra den rätt som jag önskade mig på så gott som varenda födelsedag när jag växte upp: fisksufflé. Det…

29 november 2013
rabarberkaka med kardemumma och kokos
Gott

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

Rabarber och kardemumma är som sagt jättegott ihop. Kom över lite rabarber och hade tänkt göra kompott, men det var inte riktigt tillräckligt så den här gången experimenterade jag ihop en mjuk kaka med rabarber, kardemumma och kokos. Kokosen gjorde kakan lite saftigare ändå…

04 juni 2013
rabarberpaj med kardemumma
Gott

Rabarberpaj med kardemumma

Finns det något som så tydligt är ett vår- och försommartecken som rabarber? När jag var liten gjorde mamma ofta rabarberkompott, jag kommer ihåg smaken men kanske framförallt texturen fortfarande. Har inte gett mig på att koka det själv, men om någon har ett…

18 maj 2013
Broccoli- och skinkpaj
Gott

Broccoli- och skinkpaj

Paj är ju något så otroligt gott, och praktiskt egentligen. Allt i ett. Dessutom blir den bara godare efter några dagar i kylen. Mm. Jag vill ha paj med äggstanning, det är det allra godaste. Så häromdagen slängde jag faktiskt ihop en paj som…

22 april 2013
Gott

Söndagsbak: Rosenbröd

Den här helgen är mamma på besök i storstan och vi fixar med lite allt möjligt som hör till en ny lägenhet och den nya familjemedlemmen som ska komma. Ska sanningen fram är det snarare det förstnämnda än det sistnämnda vi har gjort, och…

14 april 2013
Gott

Filmjölksbröd med egen twist

Filmjölksbröd är mäkta populärt, väldigt gott och ganska svårt att misslyckas med. Jag har inte bakat särskilt mycket bröd genom åren, desto mer bakverk och så. Jag drar mig alltid för att använda jäst, eftersom jag tycker det är svårt att bemästra temperaturen på…

03 april 2013