Finns det något som så tydligt är ett vår- och försommartecken som rabarber? När jag var liten gjorde mamma ofta rabarberkompott, jag kommer ihåg smaken men kanske framförallt texturen fortfarande. Har inte gett mig på att koka det själv, men om någon har ett…
Paj är ju något så otroligt gott, och praktiskt egentligen. Allt i ett. Dessutom blir den bara godare efter några dagar i kylen. Mm. Jag vill ha paj med äggstanning, det är det allra godaste. Så häromdagen slängde jag faktiskt ihop en paj som…
Den här helgen är mamma på besök i storstan och vi fixar med lite allt möjligt som hör till en ny lägenhet och den nya familjemedlemmen som ska komma. Ska sanningen fram är det snarare det förstnämnda än det sistnämnda vi har gjort, och…
Filmjölksbröd är mäkta populärt, väldigt gott och ganska svårt att misslyckas med. Jag har inte bakat särskilt mycket bröd genom åren, desto mer bakverk och så. Jag drar mig alltid för att använda jäst, eftersom jag tycker det är svårt att bemästra temperaturen på…
Det här receptet har jag fått av Jonathan Forster, en mycket trevlig engelsktalande herre som jag delar kontor med. Jonathan är en upplevelse, som dessutom lagar indisk mat, och det är tyvärr troligt att översättningen jag gör från det engelska receptet tappar en del…
Dags för den andra cupcakes-varianten vi bjöd på när mamma hade öppet hus. En riktig klassiker, fast nu i ny cupcakesform: mockarutan! Som de senaste åren fått det märkliga namnet kärleksmums, trots att mockaruta är ett mycket bättre och tydligt namn. ”Mocka” kommer just…