Veckomenyer

Grönkålspannkaka

9 januari, 2017

Det här är ett recept ur den förnämliga boken Ännu mera vego, som är en helt fantastisk kokbok för vego i vardagen. Mina starkaste rekommendationer att köpa både den och Mera vego. Det spännande med det här receptet är att mitt vägra alla grönsaker utom morot-barn glatt smaskar i sig pannkaka efter pannkaka … 4 portioner.

Ingredienser

1 dl rågmjöl
1,5 dl vetemjöl
en nypa salt
6 dl mjölk
2 dl tinad, hackad grönkål4 ägg
Smör att steka i

Tillagning

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölk, lite i taget, och vispa till en slät smet. Häll bort överflödig vätska från grönkålen och kör den eventuellt i mixer om den är lite väl grovt hackad. Vispa ner ägg och grönkål i smeten.

Låt smeten vila en stund. Hetta upp smör i en stekpanna/plättlagg/pannkakslagg och grädda tunna pannkakor. Vispa då och då i smeten så att inte all grönkål sjunker till botten.

Grönkålen smakar ingenting, så det funkar fint att servera med sylt. Och grädde. Eller grönsaker, eller granatäpple, eller kanel, eller vad du nu gillar på dina pannkakor!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa