Odling

Hur gick det med luktärtorna?

1 januari, 2021

Jag testade att odla luktärtor på ett nytt sätt förra sommaren, som jag skrev om här. Så hur gick det då? Jo, jag följde odlingsråden och det gick alldeles lysande. Så mycket luktärter! Ju fler jag plockade, desto fler blev det!

Jag odlade både höga och låga luktärtor, och jag tror jag föredrar de höga. Och de med långa stjälkar som enklare blir fina buketter. Och de som doftar. Så många buketter jag gjorde, behöll själv och njöt av och gav bort till andras njutning.

Äntligen funkade det ju! Det växte så det knakade. Kraftiga plantor, från start, och mycket gödsel. Och som det blommade. Ljuvligt! Det här året har jag igen köpt frön från Cecilia Wingård. Men utgått från att det är höga, med doft och gärna långa stjälkar. Och självklart kommer jag att följa hennes odlingsråd igen. Längtar!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa