Odlingslotten

Incheckning på lotten

19 juli, 2019

Det växer så det knakar, vilken fröjd!

Vi har varit iväg lite drygt nio dar, så det var dags för en liten check av lotten och status där. Det har ju regnat och varit allmänt kallt, så på balkongen var läget lugnt, och misstänkte detsamma på lotten. Men man vet ju aldrig.

Oj, så det hade växt! Viggos halloweenpumpa har fullt med blommor, butternuten full med knoppar. Kanske, kanske kan vi få en liten pumpa att skära ur till halloween? Och butternut att ugnsrosta med rosmarin och servera med potatisgnocchi och rostade hasselnötter?

Bondbönorna hade både skjutit i höjden och har skidor som håller på att mogna.

Brysselkålen kämpar på och frodas, trots en del hål i bladen. Första gången jag odlar brysselkål så det är lite spännande. Sått på friland dessutom!

Perennerna trivs och blommar. Både i den nya bädden, den halvnya och gamla. Kinesiska riddarsporren lyser knallblå. Lammöronen blommar och har dessutom spridit sig i landet.

Jag har en jordfabrik för bokashi i en blå vattentunna, där mogen bokashi blandas med trött gammal jord och får vara i två veckor och voila, så är det prima matjord som maskarna och mikrolivet älskar! Tömde en fabrik idag och grävde ner/spridde ut på valda ställen, och startade en ny.

Planen till hösten är att alla jordbäddar ska få bokashijord för jordförbättring, och att täcka alla land med rejält med gräsklipp och kanske fermenterat ogräs. Och så klart gödsel. Det gräsklipp jag började att täcka med i våras har tunnats ur rejält, så idag var jag ute och räfsade ihop två kassar från gräsmattan i brfen och tog med. Maskarna jobbar på! Och jag fyllde på i rejäla lager, och får fortsätta så i alla täckta bäddar.

Dessutom plockade jag ur och rensade och ordnade till det i redskapslåren. Ett bra dagsverke. Plus lite ogräsdragning, och – suck – några feta mördarsniglar som jag hackade i två delar med en liten spade. Tur i oturen hittade jag inga i de täckta landen, utan under en soppåse och två brädbitar. Jag vattnar ju med EM i täckena och har lagt ut snigelpellets, och idag gödslade jag med lite guldvatten och mycket lakvatten. Kanske att det hjälper?

Solrosorna som var avbitna sist har kommit igen och vuxit mera, svartklinten är full av knopp, och borlottibönorna har klättrat en rejäl bit upp på tripoderna.

Det blir spännande att komma tillbaka igen om några dagar!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa