Stugan

Installerat: de nya ”ögonen”

3 april, 2020

Fotot är taget av hantverkaren Thomas. Vet inte hur han fick till runda hörn?

Jag beställde ju nya fönster och en fönsterdörr till stugan i höstas, på black friday-rean. När jag köpte dem fick jag veta att leverans var i vecka 14, och gav den informationen vidare till hantverkarna som bokade upp vecka 14, ev 15 för fönsterbytet.

Gissa om jag fick panik när jag plötsligt fick en leveransavisering i vecka 4 att fönstren skulle komma redan nästa dag! En hel pall med fönster och dörr, var skulle jag göra av dem i 10 veckor?! Hantverkarna kunde inte tidigarelägga monteringen, fullbokade som de var.

Jag fick hjälp av pappa och brorsan och vi släpade in tre stora, tunga fönster i stugan. Fönsterdörren, tung som helvetet, stod kvar på pallen innanför grinden. Med lite rep och en stor hårdplastbit lyckades vi släpa/dra/skjuta pallen uppför gången och in under takskägget på sidan av huset. På med presenning och knyta fast ordentligt, tegelstenar i botten för att säkra mot vinterstormar.

På plats

Men så kom då äntligen vecka 14, och fönsterdörren har fått stå orörd av både stormar och eventuella tjuvar. Och hantverkarna har jobbat på. Samtliga fönster är utbytta och fönsterdörren är på plats. Och så fint det blev!

Fönstren och dörrarna är med lås, och extra inbrottssäkra genom kassetter och säkerhetsglas. Hoppas att det kan hjälpa. Jag har inte varit på plats än, men längtar efter att få se hur det ser ut – och hur ljuset blir i stugan. Eftersom fönstret på gaveln var trasigt tog jag aldrig bort de mörka skivorna som var inbrottsskyddet. Så stugan har alltid känts mörk.

Nu med fönstren på plats kan jag gå vidare med tak, väggar och golv. Äntligen! Även om en liten del av mig drar sig för så mycket jobb som det är … Men man får göra som med en elefant, ta det i småbitar.

Skillnaden i bilder

Min skissbild

Med fönstren täckta med skivor, första gången jag kollade på stugan

Nu, med nya fönster och fönsterdörr

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa