Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 10

3 januari, 2012
Det sitter väggskåp uppe på min köksvägg!

Äntligen är det igång! Hantverkarna kom imorse och drog igång monteringen av köket. Elektrikern har dragit om elen så det är klart, han kommer tillbaka när det är dags att montera spottar och eluttag.

Elektrikern har dragit fram elen för installationerna

Även plattsättaren kom förbi och kollade in förutsättningarna: vägg, utrymme, fästmassa, fog och glasmosaik. Med anledning av det kan ni få en bättre bild på mosaiken jag har valt, som är silverblågrå med skimmer i, storlek 2,3×2,3 cm. Kommer att bli fint tror jag! Fästmassan är vit, medan fogarna är ljusgråa – ser renare ut i ett kök än vitt som det blir stor kontrast mot. Känslan blir ändå att fogarna är som vita.

Den silvergråblå skimrande glasmoaiken från Höganäs

Kan också passa på att ge en sneak-peak på bänkskivan vars förpackning är lite, lite öppnad. Well, ta en titt, här är eklaminatet:

Bänksksivan i eklaminat

Och här är en del av resultatet från jobbet som gjordes idag. Det sitter väggskåp uppe! Känner en strimma av hopp att jag snart, snart, snart kan laga mat i mitt kök igen.

Det sitter väggskåp uppe på min köksvägg!

Idag passade jag också på och var på Ikea. Behövde komplettera med spottar och lite sånt, och passade på att växla in min kampanjkupong till ett presentkort. När jag köpte köket fick jag 500 kronor för varje vitvara, vilket idag gav mig ett presentkort på 3 500. Lyckades fylla vagnen med prylar till köket, som nya kastruller till induktionshällen, matta, gardinstång och skåpinredning för exakt 3 427 kronor. #Like a boss!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Anders 3 januari, 2012 at 23:17

    Kul att det börjar närmar sig att bli klart. Ser fram emot att läsa ditt sista renoveringsinlägg

    • Anna-Carin 4 januari, 2012 at 07:41

      Tack! Jag ser fram emot att skriva det sista renoveringsinlägget. ;)