Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 11

4 januari, 2012
Såhär fin blev ekskivan i ekmönster

Många steg fram och så ett stort tillbaka. Så kan man nog sammanfatta dagen. Ni minns trasslet med bänkskivan som jag inte visste om den skulle gå in i köket? Det gjorde den absolut, tung som s*tan, men säg den lycka som varar. Den är så här fin med underlimmad diskho och allt, men 6 centimeter för kort i ena änden.

Såhär fin blev ekskivan i ekmönster

Hur kunde det bli så? Tja, vi mätte med laser och jag tog hjälp av Ikea. Tjejen där sa att jag borde ta ner längden med någon centimeter för att vara säker på att den passade in ifall väggarna var skeva. Det gjorde vi. Men hörrni, om ni beställer en måttanpassad bänkskiva någon gång: beställ den större än måttet på väggen. Det är lättare att såga av än att passa ihop. Och det är lätt att vara efterklok (särskilt med en klok hantverkare).

Alltså blev det ett Ikeabesök idag också. Inte så enkelt som jag hade hoppats i och med att mitt ekmönster bara finns i beställningssortimentet. Och tydligen var det krångligt att beställa, det behövdes hela tre personal för att lösa en bit på 10×62 centimeter med rundad kant. 31 januari ska den biten levereras, eftersom den tillverkas i Polen. Frakten kostar mer än biten, ironiskt nog.

Det krävdes tre personal på ikea för att beställa bänkskivestumpen

Gah. Stört irriterande. Men inte så mycket mer att göra. Tack och lov kan köket fortsätta monteras ändå. Imorgon bitti kommer mina två hantverkare, samt plattsättaren och elektrikern. Hantverkarna menar att jag ska kunna använda köket på fredag kväll, de jobbar trots röd dag, och på måndag ska de sista detaljerna fixas. Men redan nu kan jag njuta av detta!

En sak till … hej diskmaskin!

Hej diskmaskinen! Du är varmt välkommen. :)

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Janne 5 januari, 2012 at 08:20

  Åh mjukstängande skåp och lådor önskar vi också!

 • Evelina 5 januari, 2012 at 11:52

  Åh, diskmaskin är det bästa!

 • Åsa Nilsson 6 januari, 2012 at 16:50

  Kom att tänka på Mark Levengoods berättelse om sin svindyra bänkskiva i marmor som han förstörde med citron. Vid reklamation blev säljaren mycket förvånad att han lagade mat i köket. Hoppas ditt kök kommer att hålla för matlagning!

 • Anna-Carin 6 januari, 2012 at 22:04

  Janne: Om du har Ikeastommar idag tror jag att du kan köpa dämpare till, man trär dem på gångjärnen bara. Värt att kolla upp i alla fall!

  Evelina: Ja! Ja! Ja! :)

  Åsa: Haha, vilken historia! Mitt kök är planerat och tänkt för mycket matlagning så det hoppas jag med. :)

 • » Köksrenovering – del 12: sista inlägget! » Carnebro 9 januari, 2012 at 13:54

  […] med att slipa och spackla och måla – lätt bortglömt nu! Sedan finns det grejer kvar: den sista biten på bänksskivan kommer sista januari. Väggen vid matplatsen behöver tavlor, prydnader,  kanske byter jag […]