Ekologisk lemoncurd, lite blek i färgen eftersom den är helt naturlig
Eko-reko,  Gott

Lemoncurd på eko-ingredienser

Har precis bakat minibiskvier med lemoncurd och hallon i smörkrämen, och då gjorde jag egen lemoncurd. Den blev riktigt god! Dessutom är det lätt att hitta alla ingredienser som ekologiska.

Lemoncurd används med fördel i bakverk och tårtor, eller blandat med grädde, med en frisk söt smak, men som jag förstått det även på scones eller rostat bröd. Det är engelskt från början. Vill du göra egen lemoncurd? Den håller 10-14 dagar i kylskåp, men går att frysas.

Ekologisk lemoncurd, lite blek i färgen eftersom den är helt naturlig

Ekologisk lemoncurd

1 sats ger ca 7 dl

2 små ekologiska citroner
2 dl ekologiskt socker
2 ekologiska ägg
100 g ekologiskt smör

Tvätta citronerna. Finriv skalet och pressa juicen ur dem. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl socker och smöret. Koka upp så att det smälter ihop, ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa äggen pösiga med sockret som är kvar (1 dl). Blanda ner äggpöset i kastrullen och låt sjuda – får inte koka! – tills krämen har tjocknat. Häll upp på ren burk, svalna och ställ i kylen, eller på påse för frysen.

Bilder från när jag gjorde lemoncurd på ekologiska ingredienser

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.