Eko-reko Gott

Lemoncurd på eko-ingredienser

15 januari, 2012
Ekologisk lemoncurd, lite blek i färgen eftersom den är helt naturlig

Har precis bakat minibiskvier med lemoncurd och hallon i smörkrämen, och då gjorde jag egen lemoncurd. Den blev riktigt god! Dessutom är det lätt att hitta alla ingredienser som ekologiska.

Lemoncurd används med fördel i bakverk och tårtor, eller blandat med grädde, med en frisk söt smak, men som jag förstått det även på scones eller rostat bröd. Det är engelskt från början. Vill du göra egen lemoncurd? Den håller 10-14 dagar i kylskåp, men går att frysas.

Ekologisk lemoncurd, lite blek i färgen eftersom den är helt naturlig

Ekologisk lemoncurd

1 sats ger ca 7 dl

2 små ekologiska citroner
2 dl ekologiskt socker
2 ekologiska ägg
100 g ekologiskt smör

Tvätta citronerna. Finriv skalet och pressa juicen ur dem. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl socker och smöret. Koka upp så att det smälter ihop, ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa äggen pösiga med sockret som är kvar (1 dl). Blanda ner äggpöset i kastrullen och låt sjuda – får inte koka! – tills krämen har tjocknat. Häll upp på ren burk, svalna och ställ i kylen, eller på påse för frysen.

Bilder från när jag gjorde lemoncurd på ekologiska ingredienser

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • aftonbris 16 januari, 2012 at 12:08

    Jädrar så gott det ser ut!!! Inte chokladen men det andra, hoppas det finns något kvar när Maken och Mamsen kommer till hufvudstaden!

  • Anna-Carin 7 februari, 2012 at 21:27

    Jag kanske får baka nya. :)

  • » Söndagsbaka: biskvier med chokladsmörkräm/hallon-lemon curdsmörkräm » Carnebro 26 februari, 2012 at 22:07

    […] 100 g rumsvarmt smör 1 ½–2 dl florsocker 1 äggula 2 msk lemon curd ev 1–2 msk […]