Odlingslotten Stugan

Lökar eller kanske bananas

17 september, 2019

Guldlök, Allium Moly

I somras när jag var ledig fick jag ett nyhetsbrev från Klostra, som bland annat handlade om höstlökar. Jag hade inte ens fått köpa kolonistugan än, visste inte att jag skulle få det heller, men fick nån slags feeling och gick totalt bananas i deras härliga utbud.

Och eftersom det är gott om rådjur och harar vid kolonilotten siktade jag in mig på sånt som sägs inte locka dem. Leverans skulle bli till hösten, i tur och ordning från norr till söder i Sverige för att ha möjlighet att plantera innan det fryser.

Sen glömde jag liksom bort det där. Herregud, semestern är ju en evighet sen, vem kan minnas sånt? Men så fick jag en leveransavisering …

Aaaalltså. Vad hände?

Men nu får jag alltså plantera allt detta på en tomt där jag inte ens vet vadför sorts lökar som redan finns. I rabatter jag inte har koll på vad jag ska behålla i växtväg. Blir en spännande vår!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa