Nytt år, nya tag. Nu tänker jag testa att dra ner på kolhydrater ett tag, har haft alldeles för svårt att få bra blodsockerbalans. Förmodligen beror det ännu mer på stress än mat, och jag tänker även försöka justera stressnivåerna, men bättre balans utan kolhydrater skadar ju inte heller.
Tänker ändå lägga upp menyer, för det är ju inget som hindrar att samma rätt lagas med ris, pasta eller bröd till, eller hur? Och helt lchfig blir jag inte, det handlar om måttligt. Jag kommer att äta baljväxter, underjordgrönsaker och frukt till exempel.
Nu kör vi!
Vecka 2
Måndag: jordärtskockssoppa med rostade frön och rökt lax, finncrisp med philadelphia och tomat
Tisdag: rester från helgen (barnvakt och jobbar över)
Onsdag: varmrökt lax med kall romsås, haricot vers och broccoli
Torsdag: kryddig korv med stekt brysselkål
Fredag: ostomelett med kålsallad och tomat
Lördag: rester till lunch, osthamburgare med blomkål i kryddsmör till middag
Söndag: fiskgryta med saffran och aioli, rester
Vecka 3
Måndag: Blomkålssoppa med baconströssel och parmesan
Tisdag: Halloumiburgare med avokado och chilimayo
Onsdag: köttbullar med blomkålsmos/blomkål i kryddsmör som är över
Torsdag: jobbevent, barnvakt
Fredag: Lax i ugn med tapenadtäcke, kålsallad med apelsin och valnötter i vinägrett och bondbönor
Lördag: Mousserande sparrissoppa med fröknäcke till, rester
Söndag: avokado med rom och creme fraiche, blomkålspizza