Personligt

Mitt eget nyår

4 december, 2011
Födelsedagsfrukost på hotell!

I tisdags fyllde jag år, nu igen. Det kändes nästan så i alla fall, även om jag alltid ser fram emot min födelsedag. Jag tänker att det är en dag då jag firar mig och reflekterar över livet och vad jag vill, samtidigt som jag försöker göra sådant jag verkligen tycker om med dem jag tycker om. Men just nu, i röran hemma och med en snudd på vansinnig arbetsspurt inför jul, blev det nästan som att födelsedagen var i vägen.

Det var den såklart inte, och den blev mycket fin. Det började egentligen redan i söndags, eftersom mamma kommit upp till Stockholm för en kurs och vi passade på att äta en slags pre-födelsedagsmiddag. Så när jag var färdig med föreläsningen och igångsättande av kursen i nätbaserad marknadsföring för eleverna som läser mobil e-handel  vid N3P/Malmö Yrkeshögskola, festade vi på prima västkustska havskräftor och räkor, drack bubbel och spelade mexican train. Såklart.

prefödelsedagsmiddag med havskräftor och räkor

På tisdagen steg jag upp tidigt (vaknade med en sådär tio twittergratulationer i telefonen – ni är ju för rara!) och åkte till mammas hotell för hotell- & födelsedagsfrukost. Så mysigt! När jag bodde i Göteborg gjorde mamma och jag så på våra respektive födelsedagar, vi åt hotellfrukost tillsammans och öppnade presenter.

Födelsedagsfrukost på hotell!

Jag hade redan fått fina presenter av mamma – inte minst resan till Amsterdam i våras!  – men fick några till. En är hemlig, så den kan jag inte berätta om. Men den som värmde kanske finast i hjärtat var mormors present, inte bara den obligatoriska sången. Mormor som länge varit så dålig, nära döden flera gånger, och plötsligt har börjat må mycket bättre.

Hon har arbetat med en två meter lång halsduk till mig hela hösten, och stickat trots att vänsterarmen varit så gott som obrukbar. Och med mormors noggrannhet har hon stickat, repat upp och sticka om tills varje maska varit alldeles fulländad. Vilket jobb. Så fint!

Jag i mormors present

Efter frukosten bar det iväg längst ut i Akalla på ett seminarie om Sharepoint 2010. Med två härliga kollegor, men seminariet var sådär. Däremot tog jag och brorsan långlunch och finlunch efteråt. Första gången sedan jag flyttade upp till Stockholm och som egenföretagare.

Vi satt på Bistro Jarl i dryga två timmar, och hade tid att prata om allt och ingenting. Så gott, fint och skönt. Dessutom fick jag både bubbel, äppelkaka och en sån där gadgetpresent som alltid gör mig lite yr och andfådd. Apple har visst den effekten på mig.

Godaste äppelkakan på Bistro Jarl

På kvällen åt jag och bästa Annsofian middag på Mäster Anders. Det var så himla gott, och jag blev nästan lite ledsen att jag inte orkade äta upp min fina röding. Men bubblet fick jag ner. Jag är ju riktigt svag för champagne, och den ska vara så torr att den nästan knastrar.

Vi orkade inte med någon efterrätt, men allt på efterrättslistan verkade så otroligt gott att det kanske var lika bra. Hade varit svårt att välja. Sen promenerade vi tillsammans genom julskyltade, vackra Stockholm innan vi skiljdes åt.

Bubbel på Mäster Anders också

Väl hemkommen upptäckte jag 164 gratulationer på Facebook. Det är ju galet! Ni är ju galna, och helt underbara! En dubblering från förra året. Galet! Varje liten grattishälsning värmer så mycket, och jag svarade på alla dagen efter. Även på twitter var det galet med hälsningar som rasade in under dagen. Man må tycka att det är ytligt, men jag blir innerligt och uppriktigt glad för varenda en. Jag blev även sjungen för på alla möjliga språk, och fick vackra blommor.

Vackra blommor på födelsedagen

Och så fick jag ju en överraskningspresent. En som skulle vara hemlig. Och vilken perfekt present det var sen. Ni vet, en sån där som är genomtänkt och anspelar på något man har gemensamt. Eller något man upplevt, sagt som den personen minns, eller gjort ihop. Nu väntar jag bara på att få spela.

Överraskningspresenten, som skulle vara hemlig

Och så vill jag säga ett varmt och stort tack till alla er som uppmärksammade mig på min födelsedag. Min trettitredje dag i livet blev väldigt fin och minnesvärd. Tack!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • » Ny dag, nytt år – mitt 2011 » Carnebro 1 januari, 2012 at 12:25

    […] Födelsedagssammanfattning, julkonsert, Göteborgsjul. […]