Gott

Morots- & apelsinsoppa med ingefära

05 maj 2012
Morots- & apelsinsoppa med rostade pumpafrön

Den här soppan är lite speciell, den blir ganska tjock men också förvillande söt tack vare apelsinerna. Med hjälp av ingefäran blir det också ett visst sting och jag kan tänka mig att om man kryddar upp den med lite chili är den en riktig höjdare i förkylningstider. Serveras med rostade pumpafrön, som är rika på magnesium bland annat.

Morots- & apelsinsoppa

4 portioner

Ingredienser
2 gula lökar
6 morötter
En liten bit färsk ingefära
2 apelsiner
2 msk rapsolja
7 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl crème fraiche
1 dl tjock yoghurt
pumpafrön

  1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Skala och riv ingefäran fint. Dela apelsinerna och pressa ut saften.
  2. Fräs löken i oljan så den blir mjuk. Häll i morötterna och ingefäran och fräs ihop en liten stund.
  3. Häll på vattnet, koka upp, salta och peppra.
  4. Koka tills morötterna är mjuka. Häll i yoghurt, crème fraiche och apelsinjuice. Purea soppan.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafrön, häll på soppan vid servering.

Morot- & apelsinsoppa med rostade pumpafrön

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

1 kommentar

  • Reply » Mammas morotssoppa med spiskummin » Carnebro 22 maj 2012 at 7:03

    […] morotssoppa med spiskumminBy Anna-Carin on 22 maj 2012 in Gott Jag har redan bloggat en morotssoppa med apelsinjuice, men mamma har ett eget favoritrecept. Det innehåller curry och spiskummin, och mamma använder […]

  • Skriv en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.