Veckomenyer

Pasta med pumpa, broccoli och ricotta

9 januari, 2017

Sent ska syndaren vakna sägs det, men jag tror inte att pumpa är en synd? Hur som helst, upptäckte jag inte hur gott det kan vara med butternutpumpa förrän hösten 2016. Sent ja, men hellre sent än aldrig. Här en vardagsrätt som tar runt 25 minuter koka ihop. 4 portioner.

Ingredienser

4 dl pasta av pennetyp
2 msk pinjenötter
1/2 pumpa (jag gillar butternut)
1 liten gul lök
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 dl ricotta
broccoli efter smak
salt & peppar

Instruktioner

Koka pastan. Koka broccolin så al dente som du vill ha den. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skala pumpan och ta bort kärnor och kärnhus, skär den i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken och bryn dem i olivoljan. Tillsätt pumpan och låt fräsa ihop så den mjuknar. Lägg i ricottan och broccolin, krydda med salt och peppar, och blanda med pastan. Strö över pinjenötter och servera med uppskurna tomater.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa