Internet

Piratförlaget om SSWC-boken

12 augusti, 2010
Imorgon bär det av till årets stora internetnördhändelse: SSWC. Sweden Social Web Camp. En un-conference för webbnördar på Sveriges vackraste lilla ö som heter Tjärö och ligger i Blekinge skärgård.

Tjärö bebos av ett vandrarhem, personal och gäster till detta, en bastuflotte och får och kossor som betar på ön. Det finns även en gästhamn och en färja som trafikerar rutten Järnavik-Tjärö. Förra året som också var första året campet hölls var vi 286 webbnördar, i år blir vi närmare 400, som invaderar ön fredag till söndag. 

Sessionsschemat SSWC 2009

Stämningen är hög inför campet och i hashtaggen SSWC surrar det av förberedelser. Ett gäng ska visst spela musik via sina mobiler, andra förbereder sina sessioner, ytterligare andra undrar om man måste ha ficklampa och hur vädret egentligen ska bli. Det är begränsat med sovplatser inomhus och lejonparten av deltagarna ska sova i tält på campingområdet. 

En som har längtat i nästan ett år till årets SSWC är Mattias Boström på Piratförlaget. Han kastade för någon månad eller två sedan ut en idé i twitterflödet om en SSWC-bok. Vem som helst av deltagarna fick bidra med texter, gärna redan publicerade sådana. 180 deltagare hörsammade honom, och nu är boken klar. 

Det blev 600 sidor bok till självkostnadpris, 100 kr. En helt crowdsourcad bok. Där summan, enligt Mattias, är större än delarna. Mattias berättar själv om det här härliga, vansinniga projektet och jag rekommenderar er att läsa. Det finns såna otroliga krafter i en gemenskap, den här gången den webbnördiga gemenskapen. 

PS. Jag lämnade också ett bidrag till boken och har beställt tre ex, för att tuta lite i egen lur. Ska blir otroligt kul att hålla boken i handen snart. 

Nyfiken på fler bilder från Tjärö och campet? Här är mina bilder från förra året, och här är Flickrgruppen för campet i år där alla kan ladda upp sina bilder.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Skrivet inför #SSWC 2010 « Jan Viderén 12 augusti, 2010 at 23:36

    […] Piratförlaget om SSWC-boken (av @carnebro) Share and Enjoy: […]

  • Post-SSWC | Carnebro 17 augusti, 2010 at 20:45

    […] en höjdare var SSWC-boken, som jag ju bloggat om tidigare. Den finns nu att beställa och köpa för er som inte var med på SSWC. Extra roligt var det att […]