rabarberkaka med kardemumma och kokos
Gott

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

Rabarber och kardemumma är som sagt jättegott ihop. Kom över lite rabarber och hade tänkt göra kompott, men det var inte riktigt tillräckligt så den här gången experimenterade jag ihop en mjuk kaka med rabarber, kardemumma och kokos. Kokosen gjorde kakan lite saftigare ändå och blev ett utmärkt komplement till rabarbern och kardemumman.

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

45 minuter i 175 grader, en sockerkaksform

Ingredienser
3 ägg*
3 dl socker*
75 g smör*
1,5 dl mjölk*
4,5 dl vetemjöl*
2 tsk bakpulver
2 msk kardemumma
2 msk socker*
1 dl kokos*
3 dl skalad och skuren rabarber*
Smör* och ströbröd* till formen

*Finns som ekologiska

Så här gör du

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med 2 msk socker i en skål, och ev lite potatismjöl om rabarbern känns rinnig.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt koka upp. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Häll i bakpulver och mjöl och rör till en slät smet. Häll i kardemumman och kokosen och rör om väl.
  5. Smöra och bröa formen. Häll i smeten och fyll på med rabarbern. Tryck ner rabarberbitar som sticker upp
  6. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar (stick ner en potatissticka genom smeten ner till botten av formen, dra upp den och om den inte har någon smet på sig är kakan klar).
  7. Njut! Gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass om kakan äts nygräddad och varm.

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.