Diabetes

Riktigt fina smycken till diabetiker

22 november, 2013
Glitter lanserar smycken för diabetiker

Accessoarkedjan Glitter har lite överraskande tagit fram smycken för diabetiker, i samarbete med designern Madeleine Sandberg som själv är typ 1-diabetiker. Vad är smycken för diabetiker undrar du kanske nu? Det är smycken som talar om att personen som bär det har diabetes. Madeleine Sandbergs design på smyckena tycker jag är väldigt fina, diskreta och moderna som passar till mycket.

Att ha något på sig som visar att man är diabetiker kan hjälpa vårdpersonal och polis, om något händer. Man kan ha ett kort i plånboken till exempel. Det är en skräck att som diabetiker bli medvetslös och inget som signalerar vad som behövs. Jag som har insulinpump tänker att t ex ambulanspersonal skulle hitta den rätt snabbt, men när jag hade insulinpennor syntes det ju inte att jag var diabetiker utanpå. En vän till mig som är epileptiker har tatuerat in epilepsisymbolen stort på underarmen, men det är ju inte säkert att man vill vara så tydlig. Smycken är mycket trevligt tycker jag, och ett bra initiativ.

Varför har Glitter gjort de här smyckena? Det är Madeleine som kontaktade dem med sin idé, när hon saknade snygga smycken som hon själv ville bära och som samtidigt berättade att hon var diabetiker. Glitter vill å sin sida ta ansvar och hjälpa till och sprida kunskap och medvetenhet. Bra där!

Kollektionen består av ett halsband och två armband i äkta silver. De börjar säljas nu i slutet av november i 25 utvalda Glitterbutiker i Sverige, och ska kosta mellan 249 och 399 kronor. Jag är själv lite sugen på halsbandet, gillar den typen av kedja.

Köper du ett smycke till dig själv eller någon annan, går 5 % av intäkterna till diabetesforskningen. Ännu bättre!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa