Internet

Så enkelt är det att få mig på fall

14 oktober, 2011
Tumblrs copy som får mig på fall

Ibland är det enkelt. Ha en bra tjänst, snajda in lite skön copy i ödmjuk ton och you’ll have me at hello. Bästa exemplen just nu är MailChimp och Tumblr. MailChimp är ett e-postverktyg för utskick, som har en helt grym copy och användargränssnitt. Tumblr är ett bloggverktyg som är lite mittemellan Twitter och WordPress (men det utvecklas hela tiden) där enkelheten är i fokus.

Att själva tjänsten är bra är ett måste. Och det är både Tumblr och MailChimp, till och med lysande. Sen är det det där med kommunikationen i verktyget till mig som användare. Har den humor, lite glimt i ögat, och låter viss ödmjukhet skina igenom så är åtminstone jag fast.

Ett exempel. Tumblr bad mig nyligen bekräfta mitt konto, eftersom jag inte loggat in via datorn på en rätt lång tid. Bra så. Och när jag gjort det, dök det här meddelandet upp. Så enkelt, så genialt. Jag gillar.

Tumblrs copy som får mig på fall

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa