Personligt

Tjejträff och sminktips

25 mars, 2012

Precis innan jag flyttade från Göteborg till Stockholm hade vi börjat bilda Geek Girls communityt för Göteborg. Vi hann ha en wordpress-skola och lite andra träffar, parallellt med en del tweetups och träffar. Vi blev ett litet gäng. Under samma vår hittade jag till zumban och inspirerade Karin och Lorraine att testa också. Vi blev ett fint gäng tjejer helt enkelt, förenade av vårt kommunikationsintresse, om än olika och lika som personer.

Är det något jag saknar med att ha lämnat Göteborg så är det mina nära och kära. Mamma, mina fina vänner och det lilla tjejgänget. Nu har Lorraine kommit upp till Stockholm och jag håller tummarna hårt för att alla andra följer efter också. Helt egoistiskt, ja. Men med dem i stan finns liksom inget att sakna. Därför var jag också så hjärtinnerligt glad över att få sitta länge på Urban Deli och äta (dricka) brunch med Karin som var på besök i stan, Lorraine och Fröken Vera.

Kött och ölbrunch

Samtalet böljade mellan integritet på nätet, gränser, passion, flörtande, hallon, personligt, privat och vilket raster man lägger på sig själv och på andra. Till arbete, kommunikation och rent trams. Den bästa blandningen. Men vi skulle ju inte vara de vi är om det inte också blev en shoppingrunda och läppstiftsinköp. Och en hel del vintage- och sminksnack.

Man kan lita på tjejerna helt enkelt: jag fick två kalasfina sminkbloggtips som jag ägnat kvällen åt att undersöka. Och nu vill jag köpa massor av nytt smink och ha porslinshud och eyeliner och knallrosa läppstift och rött rouge och och och. Det kan jag ju inte undanhålla er, så lo and behold (om ni inte redan är bekanta med dem vill säga) Killer Colours på Rodeo och Pixiwoo.com med mängder av Youtube-tutorials. Bara att dyka rätt ner och börja undersöka, inspireras och lära sig.

Tack för en himla fin lördag som jag kommer att spara i minnesburken, och för sminkinspiration! Vem vet, kanske blir det fler inlägg i stil med min favoritmascara? Nästa brunch ser jag redan fram emot. <3

 Karin och jag efter kött- och ölbrunchKarin och jag

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Lotta 25 mars, 2012 at 22:48

    Nu blev jag superavundsjuk ju! Får väl fundera på att flytta upp helt enkelt!

    • Anna-Carin 28 mars, 2012 at 20:37

      Jajjemen, det får du. :)