Inredning & pyssel

Sovrummet – sista etappen

26 juni, 2011
Monterade garderober med belysning och handtag

Äntligen är sovrumsrenoveringen klar! Jag beställde garderober på ikea.se – fick lite belöning trots att jag skjutit upp det så länge, de hade garderobskampanj! – och fick hemlevererat. Otroligt smutt.

Till skillnad från DHL och andra transportörer ringde IKEAS kundtjänst och bekräftade leveransdatum. Inte bara det, de frågade vilket tidsintervall som passade bäst: 9-13, 13-17 eller 17-21? De förhörde sig om trappor, portkod etc, försäkrade att chauffören skulle ringa 30 minuter innan ankomst och påminde om att skydda golven eftersom de som bär har skor på. Fantastiskt. Inte minst att det verkligen förhöll sig så sen vid leverans också.

I helgen fick jag hjälp av bästa Annsofie som hjälpte mig att tapetsera, och hennes pojkvän som är det snabbaste jag sett när det gäller montering, att få upp garderoberna. Stort tack till er! Det är svårt att montera garderober själv, särskilt när de är 2,36 meter höga. Igår borrade jag dit handtag, monterade inredning och belysning.

Monterade garderober med belysning och handtag

Det lät ju som att det gick hur smutt som helst. I själva verket tog det flera timmar. Det finns en sak som jag ogillar och det är att borra. Jag kan hantera en sticksåg, använda tigersåg och ta ner betongväggar, men borra. It’s not my thing. Igår borrade jag dels upp handtagen  på garderobsdörrarna, men också den här kroklisten. Känns bra.

Kroklist för kläder bakom sovrumsdörren

Den hänger bakom sovrumsdörren så att jag kan hänga upp nattlinne och kläder där. Nu var det i och för sig inte en betongvägg där, så borrningsutmaningen var minimal. Att borra i betongväggar från 1949 är annars en nätt liten utmaning som jag helst inte gör själv.  Är lätt traumatiserad av att borra stora kratrar där väggen bara smular sig, från tidigare lägenheter.

Inredning och kläder på plats

Blev ändå glatt överraskad över hur smart och enkelt det var att montera inredningen. Visst tog det tid, men så var jag ju en person och hade tre garderober att fylla. Att rensa klädkammaren och fylla garderoben var nog i och för sig det som tog mest tid. Ändå är garderoben bara halvfull nu. Massa yta att shoppa till! Eller, hur var det nu ..?

Sovrummet är äntligen färdigt

Med det är äntligen sovrummet helt färdigt. Känns hur bra som helst. Bara att njuta och sova gott nu!

 (Som vanligt fotat med iphonen i lite kasst ljust, så det är – såklart – snyggare i verkligheten)

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • » Veckans blommor, v 25 27 juni, 2011 at 00:55

    […] man säger så egentligen? Det är riktigt dumt. Hur som helst, jag ville såklart inviga mitt nyrenoverade sovrum med pioner. Veckans blommor står således  i mitt […]