Internet

TED-talk med Madeleine Albright

16 mars, 2011

TED – Ideas worth spreading –  står för Technology, Entertainment och Design. Det grundades 1984 som en icke-vinstdrivande organisation, och har sedan dess vuxit. TED samlar inspirerande och kunniga människor som under 18 minuter berättar om en idé, erfarenhet, ämne eller äventyr och som på så sätt kan bidra till att förändra världen.

Det finns TED Talks på alla möjliga och omöjliga ämnen, med kända och okända människor. Varje år hålls TED-konferenser då alla talks filmas.

The annual TED conferences, in Long Beach/Palm Springs and Edinburgh, bring together the world’s most fascinating thinkers and doers, who are challenged to give the talk of their lives (in 18 minutes or less).

Så gott som alla TED Talks finns på hemsidan. Börja titta där och du är fast väldigt länge. Även Kunskapskanalen sänder en hel del TED Talks.

I klippet nedan pratar Madeleine Albright om att vara kvinna och State of Secreteray, varför det är viktigt att kvinnor är jämställda och har makt i samhället, glastak, varför kvinnor som inte hjälper varandra hamnar i helvetet och varför hon har en så stor samling broscher. Dessutom är hon en skön böna. Rekommenderas!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa