Inredning & pyssel

Testar nya grejer: virka babymobil

11 december, 2013

Ja, att jag är med min bäbis i all ära, men jag testar ändå att göra lite nya grejer. När det finns någon liten tidslucka. Idén kom sig av att jag i en barnbutik såg superfina virkade mobiler att hänga ovanför spjälsängen/skötbordet och i barnvagnen – men till ett helt ohemult pris. Kan själv tänkte jag, fast jag aldrig någonsin virkat. Men skam den som ger sig, och hela internet finns ju att tillgå.

Ändå tog jag lite hjälp av mamma som fick visa just hur man kommer igång. Så det gjorde hon. Och så googlade jag efter ”virkade ugglor” och hittade de här fina med instruktion på Virknålen & Majskroken. Det följde jag, fast inte till punkt och pricka, och mina ugglor blev inte i närheten av så släta och fina. Jag gjorde också lite enklare och skippade de virkade ögonen, näbbarna och vingarna. Istället satte jag dit filt och ritade ögon, och sydde fast bjällror på ugglornas magar. Så även om de inte är så fina som originalet, är de ändå tillräckligt bra – bäbis kommer i alla fall inte att klaga. :)

virkade ugglor till baby mobil

För att klara av att göra halvstolpar, dubbelstolpar och stolpar tittade jag dels här, men framför allt här. Garner köpte jag på Stoff & Stil som har många fina färger och bra deal med 10 nystan för 16 kr st, och även bra virknålar (ergonomiska). Bjällrorna i glada färger som jag sydde fast på ugglorna så att de låter lite hittade jag på Panduro. Där fanns även vadd och broderinålar.

Hur blev det då? Såhär:

Virka en babymobil med fina ugglor!

Garntråden som jag sydde ihop överdelen på varje uggla med, drog jag igenom i mitten av ryggen och den ska jag fästa på en broderbåge som kommer att utgöra stommen i mobilen. På så sätt kommer ugglorna att hänga med ”ansiktet” neråt. Jag håller på och virkar ett överdrag till bågen så man slipper se träet i bågen bara. Sedan hänger jag bågen över spjälsängen.

Et voilà!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Johanna 12 december, 2013 at 12:02

  Hej! Brukar du sy bodysar?
  Skulle du kunna lägga upp hur du gör?
  Sugen på att sy en egen!

  • Anna-Carin 12 december, 2013 at 23:39

   Hej! Jag har inte sytt någon body – än. :) Håller på med en liten julpyjamas just nu, himla pilligt. Så jag vet inte om jag är så sugen att ge mig på någon body efter det, haha. Men man vet aldrig. Har du kollat efrer mönster på syaffärerna annars?