En ny tanke har slagit rot. Att ha några veckors menyer med rätter, och alternativ till rätter, som funkar för både stor och liten. Som kan snurra om och om igen, som någon slags bas. Och när vi ledsnar kan vi byta ut dem. Så vi gör ett försök!
Vecka 1
Må: Pannbiff med ljummen potatissallad / pannbiff, potatis och grönsaker
Ti: Soppa med smörgås / liten mugg med soppa till den lilla + pasta & köttbullar
On: Ugnsbakad örtlax med kokt potatis, ärtor och gräddfilssås
To: Pasta med tomatsås med linser, grönsaker
Fr: Kebab, pitabröd och grönsaker med gräddfil (ev ris till den lilla, koka till morgondagen också)
Lö: Omelett med grönsaker / pannkakor eller plättar, våfflor?
Sö: Räkbowl, spara kikärtor, koka extra ris / ris, blomkål, morötter, korv
Vecka 2
Må: Kikärtsbiffar med broccoli, tomat och sås / kikärtsbiffar, pasta + grönsaker
Ti: Soppa med smörgås / liten mugg med soppa till den lilla + pasta & köttbullar
On: Fisk på grönsaksbädd med rosa sås / fisk, potatis, rosa sås, grönsaker
To: Pasta rosso med grönsaker
Fr: Taco med vegofärs
Lö: Medelhavsmarinerad kyckling + grönsaker
Sö: Köttfärssås med pasta
Vecka 3
Må: Havregrynsgröt med äpplemos och grov smörgås
Ti: Soppa med smörgås / liten mugg med soppa till den lilla + pasta & köttbullar
On: Fisk med ägg och brynt smör / fisk, potatis, grönsaker och brynt smör
To: Bibimbap / ris, grönsaker och korv/köttbullar
Fr: Bakad potatis med rökt lax och grönsaker / blodpudding och grönsaker
Lö: Kyckling med dill och citron
Sö: Kikärtscrepes med kryddig tomat- och paprikadipp
Bild: av Mike Dorner på Unsplash
Hörde om en politikerfamilj med liknande upplägg (tror ngn tipsade i matlistegruppen om ett avsnitt av Meny från SR)… verkar ju ändå rimligt med 20-30 rätter som snurrar!!!!