Tallrik med tomat och pommes och en öppen burgare med rödkål, grön och vit sås
Veckomenyer

Veckomenyer, vecka 6 & 7 2019

Bilden från menyn vecka 5, bönburgare med snabbpicklad rödkål

Vad fort veckorna går ändå. Söndag idag och redan dags att göra två nya veckor. Ja, jisses. Snö på rutorna och isande vind ute, och matinspirationen kanske inte slår i taket. Men okej, det är bara att köra. Några rätter får återkomma för de blev bra och jag saknar fantasi, hehe.

Fortsätter med mat som är bra för mikrobiomet i magen. Kanske bara inbillning men får för mig att jag mår bättre av det. Ser till att äta bönor eller linser någon gång i veckan, lite acidophilusfil med tre bakteriestammar varje dag. Mjölksyrningen är inte riktigt klar än, så de grönsakerna har jag inte gett mig på men väl annan kål och rotfrukter.

Vi var lediga i fredags och gick på Junibacken. Där åt liten pannkakor men jag tog savoykålssoppan. Så god! Delvis puread men ändå en del små, precis lagom mjukkokta kålbitar med lite spänst i. Mums! Får leta upp lite sopprecept tror jag visst.

Vecka 6

Må: Linssoppa med broccoli, toppad med yoghurt
Ti: Pitabröd med pulled pease, grönsaker och vitlökssås
On: Halloumi carbonara
To: Tapenadbakad fisk med rostad potatis
Fr: Bakad potatis med kesoröra och räkor
Lö: Våfflor med vita bönor i smeten till lunch, barnkalas, räkor, ägg och majonnäs på rostat bröd till middag
Sö: Rester, kålfräs med köttfärs och rårörda lingon

Vecka 7

Må: Purjo- och savoykålssoppa (minus korven)
Ti: Grönsaker, halloumi, pinjenötter och creme fraiche
On: Pasta med valnötssås
To: Stekt lax med gräslökssås
Fr: Pasta Alfredo
Lö: Rester, krämig fiskgryta
Sö: Rester, paella med oliver och sojabönor

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.