Företagande Internet

Wesserbisser – eller anlita mig till föredrag/workshopar

16 maj, 2011

Wesserbisser, en gratis tjänst för föredragshållare och föredragsgivare att hitta varandraI dagarna har mina smarta kompisar Stellan och PO lanserat ett litet hjärteprojekt: Wesserbisser. Det är fortfarande en tjänst i beta, men en grym tjänst. Det handlar om att förmedla personer som håller föredrag/workshops/seminarier/underhållning.

Det finns det en hel del tjänster som gör redan, och det är en mångmiljonindustri. Skillnaden med Wesserbisser är att det är gratis, och ingen tjänar pengar på det. Hur ska det då gå ihop? Tja, det gör det inte. Än. Men Stellan och PO är övertygade om att medan sidan och affärsidén växer kommer det att kunna komma fram intäkter, på ett eller annat sätt. Man vågar lita på användarna och processen.

Jag gillar idén och tankesättet stenhårt. Och, eftersom jag redan idag föreläser och håller workshopar, och dessutom har två ganska så stora evenemang inbokade registrerade jag mig på sidan och la till dem.

Sprid gärna idén och sajten – och registrera dig själv – det här är ett lovvärt initiativ! För min del ser jag gärna att ändå fler kvinnor registrerar sig, gärna inom tekniska eller traditionellt ”hårda” områden. Där saknas det ofta kvinnor som tar plats.

Vill du arrangera ett evenemang? Kolla gärna på Wesserbisser! Eller, om du känner att du ofta kör fast i samma gamla tradiga hjulspår, ta hjälp av Rättviseförmedlingen.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa