Den här soppan är lite speciell, den blir ganska tjock men också förvillande söt tack vare apelsinerna. Med hjälp av ingefäran blir det också ett visst sting och jag kan tänka mig att om man kryddar upp den med lite chili är den en riktig höjdare i förkylningstider. Serveras med rostade pumpafrön, som är rika på magnesium bland annat.
Morots- & apelsinsoppa
4 portioner
Ingredienser
2 gula lökar
6 morötter
En liten bit färsk ingefära
2 apelsiner
2 msk rapsolja
7 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl crème fraiche
1 dl tjock yoghurt
pumpafrön
- Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Skala och riv ingefäran fint. Dela apelsinerna och pressa ut saften.
- Fräs löken i oljan så den blir mjuk. Häll i morötterna och ingefäran och fräs ihop en liten stund.
- Häll på vattnet, koka upp, salta och peppra.
- Koka tills morötterna är mjuka. Häll i yoghurt, crème fraiche och apelsinjuice. Purea soppan.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafrön, häll på soppan vid servering.
[…] morotssoppa med spiskumminBy Anna-Carin on 22 maj 2012 in Gott Jag har redan bloggat en morotssoppa med apelsinjuice, men mamma har ett eget favoritrecept. Det innehåller curry och spiskummin, och mamma använder […]