Personligt

Gör något litet som betyder mycket

4 november, 2013

Idag blev jag medlem i föreningen Storasyster. Inte för att använda det de erbjuder utan för att stötta deras verksamhet. Ett medlemskap kostar 150 kr, och betyder mycket för verksamheten. Vad gör då Storasyster som gör att jag vill stötta dem?

Föreningen Storasyster är en ideell förening som har funnits sedan april 2012. Vi vänder oss till dig från 13 år och uppåt som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp av olika slag. Vi erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa av oss själv har erfarenhet av sexuella övergrepp i olika former.

Vi håller i stödgrupper, stödsamtal online, anordnar gruppaktiviteter, förmedlar chattsystrar/chattbröder, stöttar vid kontakt med myndigheter samt erbjuder en mail- och chattjour. Allt stöd är kostnadsfritt. Vi har tystnadslöfte och för inga journaler.

Jag är själv inte ett offer för övergrepp, men tycker att föreningen gör ett otroligt viktigt arbete för dem som drabbas. Och med tanke på hur långsamt samhället förändras när det gäller sexualbrott – och framförallt, hur den som är utsatt får men för livet – känns det som en liten sak för mig att stötta föreningen. Föreningen Storasyster är även en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden. Här kan du läsa en intervju med Sanna Bergendahl som startade Storasyster.

Hur man blir medlem eller donerar pengar till just Storasyster? Kolla här!

En film av och med Föreningen Storasyster from Föreningen Storasyster on Vimeo.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Sanna 26 november, 2013 at 16:35

    Tack för ditt stöd och för att du sprider ordet Anna-Carin!