Inredning & pyssel

Avslut och nystart – lägesförändringar

26 januari, 2013

Under de två senaste veckorna har jag hunnit med att både köpa en ny lägenhet och att sälja min. Kan väl konstatera, igen, att Stockholms bostadsmarknad är bananas. Och min personlighet är inte lämpad för lägenhetsaffärer. Tack och lov har jag haft stöd av min bonuspappa som har varit i fastighetsbranschen i hela sitt liv, och gillar den här typen av affärer. Där jag får ont i magen, är han helt lugn. Så vi har ringts mycket och han har coachat varje drag i det här spelet för mig.

Och det blev ju bra! 1 mars flyttar jag till en toppenfin lägenhet i ett hus byggt 2010. Med stort badrum med både torktumlare och tvättmaskin, superfint kök och stor balkong. Och inte minst, med en hiss. Inte fyra flåsbyggande trappor utan. På två och ett halvt år trampandes uppför backarna här och i dessa trappor har jag trots allt fortfarande inte fått den där rumpan av stål …

Så har jag sålt min lägenhet också. På förhandsvisning, och det verkar vara så de flesta bostadsaffärerna sker nu. Så köpte jag den nya. Det innebär bra mycket mer arbete för mig som säljare med att ha lägenheten i mint condition för visning i stort sett varje dag. I dessa tider av ständig homestyling/homestaging innebär det att det inte ska synas att någon lever i lägenheten. Stå fräscha blommor och fruktskålar överallt, och vara minutiöst ordnat i garderober och skåp. Pust.

Färdig med renoveringar

Jag flyttade in i den här lägenheten sommaren 2010. Då var den i helt okej skick, men jag är ju den jag är så jag hade renoveringsplaner. Men den här gången handlade det inte om att riva väggar med tigersåg eller göra alla renoveringar under tre månaders tid. Jag har tagit god tid på mig (ehum), och lagom till i oktober i höstas var allt klart. Det enda som är intakt är badrummet. Jag har gjort klädkammare, sovrum, kök, hall, balkong och vardagsrum.

Eftersom lägenheten ändå han ligga ute på hemnet och blev fotad kan jag ju visa här. Har tyvärr inga före-bilder.

I den nya lägenheten kommer allt att vara klart, bara att flytta in. Lustigt nog sade köparen till min lägenhet precis samma sak om att flytta in i min. Köparen har också renoverat ett gäng lägenheter …

 

————————————

Det här är ett #blogg100-inlägg som Calle och jag kör på våra samlade bloggar Webbevakningsbloggen, Springcalle.se, Blodsockerbloggen och Carnebro.se.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen 26 januari, 2013 at 23:49

  […] januari: Avslut och nystart – lägesförändringar | […]

 • Evelina 27 januari, 2013 at 14:09

  Din lägenhet är så himla fin! Hoppas du kommer att trivas i din nya också.

  • Anna-Carin 27 januari, 2013 at 16:04

   Tack! :) Jag hoppas och tror att jag kommer att trivas i den nya. :)