Diabetes

Bikini för insulinpump

28 maj, 2012
Bikinitrosor för insulinpump från Anna PS

För knappt ett år sen skrev jag om de smarta insulinpumpstrosorna som Anna PS tillverkar och säljer, som jag är mycket nöjd med. Det är ett väldigt bra sätt att förvara pumpen när man har klänning till exempel. Igår beställde jag dels ett trepack trosor med korta ben inför sommaren (de långa har lite för dålig resår och kryper uppåt för att lägga sig som korvar i ljumskarna), och dels bikinitrosor. Ser fram emot att testa dem!

Bikinitrosor för insulinpump  från Anna PSDet som är så smart med bikinitrosorna, förutom själva fickan för pumpen, är att det finns ett hål för slangen på insidan av trosorna. Det innebär att jag nu under sommaren kan sätta infusionssetet på skinkan istället för i magen, och sen ha slangen innanför trosorna och pumpen i säkert förvar. Så behöver inget av slangen hamna i solljuset (insulin är sol- och värmekänsligt) och jag kan vara trygg i att pumpen är på plats.

Bilden är lånad från Anna PS.

Den stora kanten som syns vid midjan är nedvikbar om man vill sola mer av magen. Jag har valt en svart för att jag redan har andra bikinitoppar som matchar. Trosan kostar 495 kronor så för mig kändes det värt att inte behöva köpa två delar.

En annan sak som jag har märkt med pumpen och just solande, är att alla mina stickställen för infusionsetet har tappat sina pigment. Min mage blir vitprickig. Precis som de ställen där jag har haft psoriasisutslag. Med andra ord ser jag ut lite som en vitprickig leopard på magen när jag solat. Det gör mig verkligen ingenting, brukar dessutom vara ganska försiktig i solen trots att jag sällan bränner mig. Bara en sak jag noterat.

Nu väntar jag med spänning på min leverans – och fint sommarväder – så jag kan testa både bikinin och trosorna!

Nyfiken på insulinpumpen?

Nyfiken på hur en pump funkar och sitter ihop rent praktiskt? Här kan du läsa min beskrivning med bilder. Jag har också skrivit om varför jag valt att använda insulinpump.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa