Gott

Carottes à la Carnebro

30 juli, 2012

Eller nja. Egentligen är det nog Carottes enligt Mireille, den fantastiska kvinnan som lagade så himmelskt god mat åt oss i Frankrike. Åh jisses, vad vi har ätit gott under vår vecka där. Idag försökte jag återskapa morötterna som hon liksom bara slängde ihop, och eftersom jag la till min egen touch föreslog Karin att namnet skulle vara morötter enligt mig.

Kärt barn har många namn, och gillar du goda morötter ska du prova det här receptet. Here we go:

Mireilles mumsiga morötter

Morötter (ekologiska såklart!)
Persilja
Smör
Grädde
Salt
Vitlök, pressad
Muskot (mitt tillägg)
Peppar
Salt

  1. Skala morötterna och skär i slantar. Koka med salt tills de är så mjuka som du vill ha dem. Häll av dem i ett durkslag.
  2. Smält lite smör i kastrullen, och bryn pressad vitlök i det. Häll på morötterna, peppra och salta efter behag och krydda med muskot så mycket som du önskar. Klipp över persiljan, rör om och sänk värmen rejält på plattan.
  3. Häll på lite grädde, någon till några matskedar, och rör om ordentligt. Grädden ska aldrig koka upp utan bara bli lite varm och göra morötterna krämiga.
  4. Servera!

Vad gäller mängd på ingredienserna beror det på hur mycket morötter du använder. Man får köra lite på känsla. Väldigt gott bara som det är, eller till korv, lax, kött, kyckling, tofu eller vad man nu föredrar för proteinkälla.

Mireilles mumsiga morötter eller Carottes à la Carnebro - mycket goda morötter!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa