Diabetes

Du har ju en dator i behån!

30 maj, 2010

Igår hängde jag lite med @_mw. Käkade indiskt och plockade fram pumpen för att ge mig en måltidsdos, som hänger med en clips i behån. Klart mest praktiska stället för mig att ha den på.

Mathias blev nyfiken och vi pratade lite om hur det funkade, jag visade infusionssetet och så. Självklart undrade Mathias om inte pumpen mätte blodsocker också – vilket den inte gör. Än.

Det som kallas för Closing the Loop, sluta cirkeln på svenska (Medtronic jobbar med detta i Sverige). Om man kan ha en kombinerad pump/blodsockermätare som fungerar synkroniserat efterliknar man verkligen kroppens eget system. I stort sett en artificiell bukspottkörtel.

Som den datornörd Mathias är tyckte han att det var coolt att jag hade en liten dator i behån. Till och med så coolt att han snabbt berättade det för flickvännen som kom hem senare. Jag gillar att se det så, helt klart. Och kan jag sen få den kombinerad med blodsockermätare vore det underbart. Det är på väg.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa