Eko-reko Yta

Ekoprodukter: Estelle & Thild Cleansing Gel Neroli

13 augusti, 2012

Estelle & Thild har ekologiska produkterEstelle & Thild är ett märke jag stötte på på Åhléns och gick hem och läste på om. Också svenskt, grundades 2007 och döpt efter grundarens barn, med en stark filosofi bakom varumärket. Jag bestämde mig för att testa när det var dags för ny ansiktsrengöring.

Jag vill ha en ansiktsrengöring där jag sköljer ansiktet med vatten. Estelle & Thilds Neroli Cleansing Gel för normal/blandhud (som min) är just sån, den ska masseras in över fuktat ansikte och hals och sköljas av med ljummet vatten. Men den finns även som mjölk för den som inte gillar gel-formen.

Estelle & Thild finns på Facebook, och är eko-certifierat.

Produktbeskrivning från leverantören

Energigivande och balanserande ekologiskt certifierad rengöringsgel för normal och kombinerad hud. Rengör effektivt utan att torka ut och tar även bort lättare make-up. Produkten karaktäriseras av neroliolja som ger en uppfriskande citrusdoft.

Förpackning

Snygg! Men framförallt, lätt att öppna, stänga och dosera, funkar bra i duschen. Återvinningsbar. 150 ml.

Innehåll

Destillerat vatten, rosdestillat*, destillat från blåklint*, naturlig sockertensid, mandelolja*, avokadoolja*, vaniljextrakt*, aloe vera extrakt*, eterisk doftolja (neroli), xanthan gum, mild konservering.

* Ingrediens från ekologisk odling

Pris

Ca 170 kr.

Omdöme

Mycket förtjust! Mjuk, dryg, med en svag och inte påträngande (märks det att jag inte gillar påträngande dofter?) doft som påminner om citrus och Lactacyd, som inte stannar kvar på huden. Huden känns inte torr och stramig efteråt.

I produktbeskrivningen står det att den tar bort lättare make-up. Nu använder jag mineralpuder som bas, men ofta minst två lager maskara, ibland tre, som brukar vara en svår match för de flesta rengöringar. Med lite varsamt gnuggande av ögonfransarna är all maskara borta. Glatt överraskad!

Gillar också att det är en föredömligt kort innehållsförteckning där jag förstår vad ingredienserna är. Neroli är dessutom en serie med produkter för normal/blandhy så det är inte omöjligt att jag testar fler.

Jga rekommenderar Estelle & Thild Cleansing Gel Neroli

Estelle & Thilds Neroli-serie

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Graviditetsförändringar i huden | Carnebro - En del av Anna-Carin 7 maj, 2013 at 17:25

    […] fortsatte att rengöra med mina vanliga produkter, men smörjer numera in mig först med kallpressad jojobaolja efter rengöringen. Framförallt […]