Personligt

Filmrekommendation: En oväntad vänskap

10 oktober, 2012

Ikväll var jag på bio med bästa Lorraine, och vi såg den franska filmen En oväntad vänskap. Vilken fantastisk film! Gå och se den.

Filmen bygger på en sann historia, och 15 % av intäkterna från den går till välgörande ändamål. Det är en humoristisk, rolig, varm film full med hjärta som aldrig blir smörig eller platt. Den klassas under både drama och komedi. Skådespelarinsatserna är heeeelt fantastiska, särskilt med tanke på att en av dem (François Cluzet) spelar förlamad från nacken och ner. Får mig att tänka på Mar a dentro med Javier Bardiem, en annan film som fullkomligt grep tag i mig (och vann Oscar för bästa utländska film). Men även Omar Sy är helt underbar i sin roll, bara minspelet.

Jag skrattade tills jag kiknade och blev våt i ögonen. När filmen var slut och eftertexterna började rulla kände jag för att applådera. Det är ett mycket bra betyg! Så vad väntar du på? Gå och se den!

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa