Personligt

Flyttrekommendationer

28 juli, 2010

Om någon skulle ha missat det, är jag på väg till Stockholm. I skrivandes stund sitter jag på tåg 446 mot huvudstaden utan returbiljett, med sällskap av en av Birrobrorsorna (har inte koll på dem mer än så) och Siw Malmkvist med barnbarn.

Imorse gick flyttlasset, före mig. Jag har flyttat över 30 gånger i mitt snart 32-åriga liv, och den här gången skulle jag inte bära själv hade jag bestämt. Jag tog in ett gäng offerter via bland annat Flyttlistan. Väldigt varierande bemötande och priser.

Till slut föll valet på Elitflytt, en flyttfirma från Borås som verkade bra. Blev först lite misstänksam mot alla bra omdömen men tänkte ändå att det var värt ett försök. Därtill erbjöd de ett bra pris och var väldigt smidiga i kontakten.

Kl 8.00 imorse var bestämt. Jag var uppe vid 6 och packade ihop de sista förnödenheterna (allt var så gott som packat, har hållt på med rensning och packande i två veckor). Lite nyfiken på hur dagen skulle avlöpa. Fem i åtta gick jag ner och ställde upp porten, och träffade ”mina” flyttgubbar som var på plats och rekade för hur bussen skulle stå. Fast särskilt gubbiga var de inte.

På en gång satte de igång att bära, fyra man. Ett vindsförråd, ett källarförråd och lägenheten var tömd och lastad på en timme. Hur sjutton de fick in allt på 19 kubikmeter vet jag inte. Fort gick det, och svettiga var de, men alla på gott humör, trevliga, tillmötesgående och glada. Det vet jag inte om jag hade varit om jag flyttat åt folk hela dagarna …

Två man körde upp till Stockholm med grejerna och lastade av där. Brorsan som tog emot var lika imponerad som jag av farten, det trevliga bemötandet och den goda stämningen. De slet som djur, fyra trappor upp utan hiss. Och frågade sen ödmjukt om de fick ta lite vatten. Allt i perfekt skick, inga skador.

Två man blev kvar i lägenheten och flyttstädade. Skinande rent. Glada och trevliga. Trots värme och tråkigt jobb. Dessutom kunde jag använda RUT-avdrag på flyttstädningen – så värt.

Jag måste verkligen rekommendera den här flyttfirman för dig som bor i trakterna och ska flytta. Jag packade själv, men de gör det också om man vill. Kan inte tänka mig annat än att det går geschwint. Jag är otroligt nöjd! Och har sållat mig rill hyllningskören på rejta.se.

Snygg lastbil också.

När jag ändå är i rekommenderartagen: Ni som bor i Göteborg, tvätta bilen hos Tidecar vid Stigs Center (obs, sidan går inte att läsa i iPhone, och har dessutom en ljudsnutt). Handtvätt av bilen medan du väntar till låga priser. Jag tvättade in- och utvändigt, med dammtorkning, fönsterputs, dammsugning osv för 299 kr. Tog 45 minuter. Super!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa