Personligt

Gamla rävar rockar bäst?

31 oktober, 2011

I Allsången i somras hängde jag lite backstage med Sven Ingvars, och då fick jag veta att de skulle köra en show under hösten för att fira sina 55 år som artister. En kväll i Stockholm, och förrförra söndagen gick den showen av stapeln på anrika Cirkus. Eftersom jag vet att mamma gillar Sven Ingvars hade jag bjudit henne på showen och vi gjorde en helhelg av hennes besök i storstan.

Jag hade inte så höga förväntningar på själva showen, och det var inte riktigt min åldersgrupp som stod för majoriteten av besökarna. Men jädrar vilket ös det var! Inte alls så mycket dansband som man kan tro (vilket man inte alls hade behövt tro om man hade kollat wikipedia först), utan mycket mer rock. Faktiskt. Och så en del Fröding och Dan Andersson. Den sistnämnda är speciell för mamma, så det gjorde mig extra glad.

Den enda dansbandslåten var faktiskt den här klassikern, i ett lite annorlunda arrangemang:

Roligt var att publiken sjöng med högt i alla låtar, så pass att Sven Erik var tyst i långa stycken och bara log. Publiken ställde sig också spontant upp och sjöng och klappade i takt. När de hade applåderats in igen efter sista låten och kört sina extranummer gick alla medlemmar utom Sven Erik och pianisten, som jag tror var Thommy Gustafsson, av scenen. De två spelade en sista låt på piano och klarinett, och gick sedan upp hand i hand och tackade för applåderna. Det var en väldigt värdig avslutning.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa