Internet

Instagramentusiast i TV4 Nyhetsmorgon

21 oktober, 2012

I fredags eftermiddag hade jag missat ett samtal på mobilen, som visade sig vara en journalist på TV4 Nyhetsmorgon. Jag ringde upp henne, och hon var på jakt efter någon som kan och använder instagram. Hon hade hittat mig via den här bloggen, och jag gissar att det var det här eller det här inlägget som hade dykt upp när hon sökte på Google.(Söker man på själva bloggen får man även upp det här inlägget, som är en samling instagrammade bilder som utgör ett porträtt av min fina mormor.)

Visst hade journalisten hittat rätt. Jag är en instagramentusiast, eller nörd som TV4 kallade mig i vinjetten igår. Jag skapade mitt konto den 27 november 2010 och själva tjänsten släpptes den 6 oktober samma år i USA. Sedan dess har det hänt mycket. Inte bara att androidappen släpptes, Facebook har köpt upp tjänsten och vi sägs vara närmare 600 000 instagrammare i Sverige. Instawalks har skapats, där man ses och tillsammans promenerar och fotar och lägger upp på IG (som det ofta förkortas).

Lite om instagram

Det finns enligt Instagram själva över 100 miljoner användare, över fyra miljarder foton uppladdade och den siffran ökar med fem miljoner om dagen. Det klickas like 575 gånger per sekund och skapas 81 kommentar på samma tidsrymd. Svindlande eller hur? Smarta, kloka och trevliga Miriam Olsson Jeffery som bor i San Fransisco och driver Silicon Valley-bloggen på SvD återger en intervju med en av Instagrams grundare här om du är nyfiken.

Tv4 Nyhetsmorgon och instagram

Så vad sa jag då i TV? Och varför gillar jag instagram så mycket? Det kan du se här, under tvåminutersklippet där Cecilia Blankens intervjuar mig på Hötorget i Stockholm.

anna-carin carnebro om instagram i tv 4 nyhetsmorgon

Gör gärna om det

Jag blev jätteglad över att bli tillfrågad om att vara med, och även om inslaget bara är 2 minuters direktsändning tyckte jag att det var jätteroligt. Jag är gärna med igen, TV4! Jag kan ju även en massa andra saker och ämnen. :)

Något som också gör mig väldigt glad och rörd, är alla som kommenterat och sett inlägget. Under tiden jag pratade i mikrofonen surrade telefonen i fickan av twitter-notifieringar. Ni var många som hejade på och gillade! Tack för alla komplimanger om mitt framförande – och välkommen till alla nya följare såklart!

Alla bilder jag lade upp från #nymo

Välkommen behind the scenes också! Jag hann lägga upp en hel del bilder på lördagsförmiddagen. Här är de:

 

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Evelina 21 oktober, 2012 at 19:20

  Kollade nu i efterhand. Du är lika jäkla bra som vanligt på att förklara saker tydligt, enkelt och kul.

 • Anna-Carin 21 oktober, 2012 at 19:30

  Tack Evelina! Blir lite extra glad eftersom vi inte repeterade frågor innan, jag kör helt på volley. :)

 • Janne 21 oktober, 2012 at 19:32

  Kul!

  ”Sidan finns inte” säger den när man försöker gå till TV4-inslaget… ska se om det går söka fram på deras sajt…

 • Anna-Carin 21 oktober, 2012 at 19:41

  Janne: den funkar för mig. Kan det vara för att du inte är i Sverige? Eller bara en tillfällig glitch, kanske.