Inredning & pyssel

Intensiv helg och ny hall

13 maj, 2012
Min helg via Instagram

Nu när jag för första gången den här helgen satte jag mig ordentligt vid datorn, såg jag de senaste fem bilderna i mitt instagramflöde här på bloggen. De sammanfattar helgen väldigt bra, om man bortser från gårdagens långa härliga middag med min vän Maria som var på besök i stan. Maria och jag lärde känna varandra 2006 när vi båda läste en magisterexamen i Kommunikation på Göteborgs Universitet, och sedan dess är vi nära varandra. Men vi ses inte så ofta, så gårdagskvällen var synnerligen uppskattad.

Min helg via InstagramI övrigt har helgen gått i renoveringens tecken. Det var dags för lägenhetens näst sista rum: hallen. Den här gången i en lightversion, jag orkade helt enkelt inte slita ner alla tapeter, bredspackla och så, utan spacklade igen ojämnheter och hål och målade över. Men jag började med taket. Och med ett rum som har inte mindre än sju dörröppningar (sic!) tar det allra längst tid att maskeringstejpa. Det som är allra tråkigast.

I fredags preppade jag allt, tvättade vardagsrumsfönstren som jag inte stod ut med att inte se ut igenom längre, och spacklade i taket. På lördagen tejpade jag, spacklade väggarna, målade taket, målade väggarna första varvet. När man skriver det så ser det inte alls ut som att det tog tio timmar, men det gjorde det. Mycket tack vara att jag egentligen bara har en arm att jobba med.

Idag målade jag andra gången, avmaskerade all tejp, monterade upp två spotlightskenor i taket , bytte strömbrytare – något som var lite trassligt, men det finns fina instruktioner på nätet och det är verkligen inte svårt. Det är en av få saker man får göra själv, annars är det elektriker som gäller.

Jag städade på balkongen, lyfte in alla möbler, dammsög och våttorkade golvet och sen oljade jag in det. Så jag satt på huk och oljade sex kvadratmeter golv … Gissar att det kommer att kännas imorgon. Och så den obligatoriska turen till IKEA. Suck. Stockholmsvaruhusen har helt dödat min faiblesse för IKEA. Tacka vet jag Kållered.

Kvällen avslutades med promenad och upptäckten av blommande gullviva. Och så tog jag med mig den ljuvliga häggen in, den doftar gott på köksbordet. Underbart! Men nu blir det välförtjänt vila. Bilder på hallen kommer när jag har fått upp inredningen till veckan.

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa